Apple declarata cea mai inovatoare companie de pe planeta

Apple inovatoareApple a fost declarata drept cea mai inovatoare companie de pe planeta si asta pentru a 10-a oara consecutiv, compania americana reusind sa-si intreaca fara drept de apel competitoarele din multiple segmente ale pietelor globale.

Boston Consulting este compania care a realizat un top cu 50 dintre cele mai inovatoare companii de pe planeta, iar Apple este plasata in fata celor de la Google, Tesla, Microsoft si Samsung, toate cele 4 companii concurand cu cei din Cupertino in diverse domenii.

Ca sa fiu sincer, n-as putea acorda companiei Apple primul loc in acest top pentru ca n-a mai lansat produse cu adevarat inovatoare de cativa ani, insa nici cei de la Google, Samsung sau Microsoft n-au facut-o, Tesla pe de alta parte reusind sa uimeasca prin multe tehnologii noi.

In imaginea de mai sus puteti vedea toate cele 50 de companii care sunt prezentate in acest top 50 global si desigur ca nu toate dintre ele isi merita pozitiile, insa desigur ca plasamentul tine in principal de modul in care analistii privesc lucrurile si evolutiile actiunilor pe burse.

Din pacate in domeniul tehnologic nu au mai aparut de ceva vreme inovatii care sa schimbe intr-adevar modul in care utilizam terminalele mobile sau laptop/PC-urile, insa poate ca in urmatorii ani lumea va inceta sa mai cumpere produse mediocre pentru a forta un avans tehnologic.

28 COMENTARII

  1. da ..Si compania boston…cine e?sau de cine e platita?vezi ca erau si niste premii cu smarphone-ul anului ..poate publici si aici

  2. Clar cea mai inovatoare companiei, adica au adus pe piata un smartwatch care face ce fac toate smartwatch-urile de pe piata, au adus un smartphone care filmeaza 4K si sa nu uitam ca au scos si un Ipad mai mare care reuseste sa redea 2 aplicatii simultan pe ecran in acelasi timp, adica pe bune…a mai vazut cineva functiile astea la vreun competitor?
    Au adus si acel Force Touch la care au lucrat ani de zile. A fost nevoie de ft multi ani sa scoata o asemenea tehnologie, nu stiu cum au reusit un programator sa ofere aceiasi experienta de utilizare pana si pe Iphone 4 cu ajutorul unei aplicatii din Cydia si totul in doar o luna de cercetare …ft dubios…

    Apple investeste atat de mult in R&D incat isi merita acest premiu, chiar ieri am citit despre asta pe alt site…investeste 3.5% din profit, este una dintre companiile care investeste cel mai putin in R&D, dar pana la urma de ce ar investii nu? este mai usor sa furam ideile altora si sa spunem ca sunt ale noastre si ca am lucrat la ele ani de zile.
    Ma intreb cat au lucrat de functia de multi-windows de pe Ipad Pro, am vazut ca este ft promovata…parca seamana cu functia aia de pe Samsung veche de ani de zile si inutila..

  3. Degeaba au fost declarati cea mai inovatoare companie, daca n-au fost in stare sa inventeze un plastic de buna calitate, un lag ca lumea sau un SO care consuma 80%din resurse in standby

  4. @V.P: Intr-adevar, BMW Seria 7 are tehnologie cat cuprinde si totusi BMW e doar pe locul 7 pentru ca nu are popularitate la fel de mare, masinile fiind cu mult mai scumpe.

  5. Prietene, cand ai cele mai mari incasari, cand ai cel mai mare profit, cand te declari compania cea mai inovatoare trebuie sa ai si investitii in R&D, iar in cazul Apple sunt cam cele mai mici, pt ca e mai usor sa furi idei decat sa le produci.

    Are incasari/profit mai mare decat Google de 5 ori, dar investeste in R&D mai putin!

    Apple 3.5% of $233 billion, $8.15 billion
    Google 15% of $66 billion, $9.9 billion

  6. procentajul e mic insa ca si bani 8,15 bil e foarte mult, ce fac ei cu banii e treaba lor.
    probleme care le am eu e de natura software ci nu cred ca hardware. de la iphone4, 5, 6 si acuma 6s am facut numai backup niciodata instalare “pe curat”. eu pot trai cu gandul ca nimica nu e perfect. de o luna mi-am cumparat un air 2 care am instalat 9.1 pe curat si nu am nici o problema, probabil va trebui si pe iphone sa fac la fel.
    cand anunta tim vanzarile spuneti ca minte, daca nu anunta spui ca sigur nu s-a vandut cum trebuie.

  7. George, te agiti degeaba. Nu ai cum sa faci anumite persoane sa inteleaga ca, aceasta companie, Apple, este cel mai mare gunoi vandut pe bani multi in ultimi ani. Respect pentru cand ofereau calitate. Acum nu mai ofera asa ceva, raport calitate pret. Pacat.

  8. Inovatiile si ideile nu vin din bani bagati in R&D ci din capul oamenilor si inteligenta etc
    3d touch ala e ceva, nu este ce se spune este un fel de gaura neagra care te face sa ajungi din punctul A in B printr-o apasare mai ferma

  9. are technologie cat cuprinde DAR nu toata este utila, e doar cool
    si eu am self parking si multe chestii care prefer sa le fac singur doar pt ca ma descurc mai repede.
    faza cu intrare si iesire din parcare este utila doar pt tine la garaj ca in oras nu se va folosi asa ceva. sa dai volumul din deget mi se pare pt copii
    un fel de android..f f multe technologii dar putine care vor fi utilizate pt uz personal si nu doar pt show off
    e f ok faza cu tableta si iluminarea ambientala cu sun roof si safety of carbon fiber
    Si cand te gandesti ca discutam pe aici cu cineva care zicea ca softu dintr-o masina este un rahat si nu prea reprezinta mai nimic

  10. Pai la fiecare update trebuie sa faci instalare pe curat si sa nu-i mai faci backup? pai atunci care mai este rostul de a exista backup daca pe Iphone nu poti sa-l faci? odata pe luna cand scoate Apple un update eu trebuie sa sterg tot dupa el si sa nu-i mai fac backup ca sa nu am probleme? repet intrebarea “ce telefon e asta?”

    Vad ca solutia la toate problemele iOS-ului se rezolva prin magicul update pe curat fara backup sau vesnica resetare..trebuie doar un reset trebuie doar un reset.

    Da..asa e ..8.15 miliarde sunt ft multi bani..dar poate o companie care incaseaza de 5 ori mai putin si are un profit de 5 ori mai mic ca al tau sa investeasca mai mult in R&D?

    Nu am spus ca Tim Cook minte in momentul in care anunta vanzarile. Tim Cook declara mereu ca in weekendul lansarii s-au vandut n Iphone-uri, dar din acele n Iphone-uri el nu spune ca s-au vandut un numar de x Iphone 5S, un numar de y Iphone 6 si un numar z de Iphone 6S si nu spune din alea n vandute cate sunt si active..intelegi tu sau te-am pierdut?

  11. Apple a creat mai mult decat o dependenta..a reusit sa creeze un cult..o religie astfel incat oamenii sa fie in stare sa minta si pe ei si pe altii pe forumuri sau in realitate despre produsele Apple.

    Chiar si in momentul in care un produs Apple este inferior altui produs sau o componenta a unui produs Apple este inferioara unei alte componente a altui produs, un individ fanatic Apple o sa recurga la minciuni in care nici el nu crede doar pt a lua apararea companiei (ex: dimensiunea de 3.5″ este perfecta…dimensiunea de 4″ este perfecta..restul sunt niste paletele de ping-pong..acum..dimensiunea perfecta este de 4.7″ si 5.5″,alta minciuna si schimbare la 180 de grade: Iphone-urile sunt telefoane din materiale premium nu ca orice plastic de Samsung…dupa ceva timp.. Iphone 5C este cel mai tare telefon..este din plastic premium…nu ca plasticul ala de pe Samsung…si mai sunt multe exemple..as putea sa ofer extrem de multe exemple in care fanii s-au rasucit la 180 de grade)

  12. @eu G – perfect de acord cu tine !!!
    Nu zic ca nu au produse bune, dar nici in fund nu-i pup.
    Cu ei sau fara vista ar merge mai departe fara nici o problema…

  13. Bati oala aiurea’n’tramvai, daca mai demult mi-a placut displayul de 3,5″ asta inseamna ca numai am dreptul sa imi cumpar un tel cu display mare? Voi de cand erati mici numai cu phableturi o ardeati si acuma va da dreptul sa “dati” in cei care mai demult se jucau si le placea displayul 3.5-4″, sau inteleg eu fals???
    E dreptul fiecariu om(in europa cel putin) sa isi aleaga religia si devicerurile care si le doreste. Tu, ti-ai gasit “calea” bravo tie si observ ca ai devenit misionar la zaone pe site.
    Nu am spus niciodata ce apple sau produsele lor sunt perfecte insa intro oarecare masura premium da.

  14. Dementezi rau de tot, tu ai vrea sa sti tot, ce se misca la unii in firma si tim sa iti spuna ca apple face profit 400€ la un iPhone? De aia in tarile civilizate nu se spune cat se ia salar, fiindca omul prin natura lui tinde sa fie invidios pe semenul lui. In fine, nu am cum sa astept de la tine sa intelegi cand tu esti omul care le sti pe toate si nu ti se pare normal ca, colegul tau de munca sa castige mai mult ca tine ca doar faceti aceiasi treaba.

  15. Foarte important este sa stim si cum s-a realizat topul asta, care sunt criteriile la baza carora sta clasamentul. Pe site-ul cultofmac scrie clar si pe intelesul tuturor faptul ca acest clasament s-a realizat luandu-se in considerate doi factori, cu ponderi diferite:
    – 60% a contat parerea subiectiva a 1500 CEO la nivel global, despre cum percep ei care este cea mai inovativa companie, si
    – 40% a contat valoarea banilor returnati de catre companie catre actionari

    E clar ca daca acesti 1500 CEO considera ca Dacia Pitesti este cea mai inovativa companie, asa va iesi in top. In ceea ce priveste criteriul 2, este clar de asemenea ca acea companie care ofera cat mai multi bani actionarilor se plaseaza cat mai bine in top, dar aici sunt excluse toate companiile mici, care desi sunt foarte inovatoare, nu au zeci de miliarde de dolari sa dea inapoi actionarilor. SIRI nu a fost inovat de catre Apple, ci de catre o companie mica, ulterior achizitionata de catre Apple.

    Eu nu vad care este legatura intre criteriul 2 si inovare :))
    Apple nu mai inoveaza de mult tare… Singura lor inovatie anul asta este 3D Touch. In rest nimic.

  16. Boston Consulting Group este o super companie de consultanta in afaceri, renumita in principal pentru “Modelul Boston Consulting”. Este clar ca au relevanta in piata, insa criteriile alese pentru clasamentul asta nu sunt relevante pentru conceptul de “inovare”.

  17. iTu, clar ca e treaba fiecaruia sa isi aleaga ceea ce vrea, insa nu am vazut niciun fan Apple care sa aiba coloana vertebrala si sa spuna: “Waw, ce ecrane misto sunt la Android: mari, de 4.5″, de 5.5″, as vrea si eu asa ceva!”
    Nu! Fanii Apple (printre care si eu ma numar) au facut misto mereu de androizi ca au palete, ca au farfurii, etc, si ca doar 3.5″ este un ecran perfect. Altii scriau ca nu ar merge cu farfuria la ureche, si ca este stupid sa vorbesti la un telefon atat de mare, insa cand a venit Apple cu cel mai mare smartphone, imediat si l-a cumparat, si i-a sfatuit pe toti sa o faca, pentru ca experienta pe un ecran mare este “stelara” :))

    Ar fi frumos ca oamenii sa aiba coloana vertebrala, si sa spuna lucrurilor pe nume. Asa, tu ca si altii, spuneti mereu ca Apple este perfecta, si tot ceea ce este non-Apple este naspa, si totul este gunoi, insa cand Apple urmeaza trendul, totul revine (ca prin minune) MAGIC!!!

  18. Srb, inovarea are un cost, punct. Daca tie ti se pare ca inovarea este doar asa… materie cenusie, inseamna ca nu ar mai trebui sa existe in contabilitate nicio cifra despre R&D.

  19. Chiar in comentul anterior am spus ca apple nu e perfect, daca aveam ceva de ascuns cum cred unii nu imi spuneam problemele care le am/avut cu al meu 6s. Ideea e ca vremea trece moda se schimba, e o problema ca ne place acuma displayul mare si 2-4 gb ram? Sau voi ati vrea sa ramanem la ip4-5 ca l-am laudat candva?
    Si concurenta are telefoane frumoase, bune insa eu m-am decis momentan ptr apple.

  20. eu zic ca ideile sunt gratis, doar mintea sa o ai sclipitoare. Dupa aceea ca sa o pui pe piata si in practica da, costa taota lumea stie. Dar daca nu ai mintea sclipitoare poti incerca toate tampeniile si sa bagi bani bani bani
    bani bani

  21. Inovarea se face si prin “trial and error”. Incercarile repetate consuma resurse. In plus, laboratoarele in care lucreaza cercetatorii costa bani, intretinerea acestora consuma bani. Salariile cercetatorilor consuma bani, Tu crezi ca tehnologiile care exista in masina Tesla au ajuns acolo asa… doar cu idei gratis??
    Cati bani a cheltuit Tesla sa gaseasca formula actuala a motorului eletric? Nimeni nu inoveaza un produs final din prima incercare.

  22. Eu as vrea ca tehnologia sa avanseze. Dar uite ce comentarii sunt cand competitorii Apple sunt cu cativa kilometri in fata acesteia: “Oooo! ce iti trebuiesc 2-4 GB RAM? iOS este mult superior Androidului, si nu are nevoie de atata RAM” sau “Uite ce naspa e penul ala, doar e un telefon, frate nu altceva!”
    Lista poate continua cu “Ce aiurea este sa incarci wireless!! De fapt nici nu e wireless, ca tot un fir exista intre priza si baza de incarcare” sau “mama mia, ce aiurea sa ai telefonul in culori diferite!! Tot albul si negrul sunt cele mai elegante, exact cum ne ofera noua Apple!!”

    Eu acuz faptul ca iubitorii de produse Apple sunt mereu Giga-contra cand competitia ofera ceva in plus, si fac orice sa arate ca doar Apple este magie-curata, in timp ce concurenta este taciune-negru.

    Daca ai coloana, spui lucrurilor pe nume, sau te abtii sa iti mai dai cu parerea pe chestii pe care, desi astazi le balacaresti, maine le indragesti… Este pueril ca astazi sa spui ca o chestie e super aiurea, iar maine sa spui ca este super magic!

  23. O masina excelenta, si intr-adevar, are tehnologie cat cuprinde… Ce ma mira este faptul ca la 3:12 apare o tableta care nu este iPad, ci mai degraba pare sa fie un Samsung 🙂 Corect?
    BMW apare pe pozitie inferioara Apple, pentru ca probabil a returnat mai putini bani actionarilor in ultimii 5 ani, si pentru ca cei 1500 CEO intervievati considera ca Apple este mai inovatoare.

  24. da tu duci lucrurile deja in practica, dar pana atunci trebuie sa iti vina ideea , iar o idee stralucita vine dintr-o minte sclipitoare, o minte sclipitoare nu are pret

  25. ce companie inovatoare mai e mã si apple?… :))))) nu poti face un fisier ca de un copy past anumitul fisier in PC nici nu se pune discutia, au descoperit si ei ,,selfie” deabia dupa vreo …10 ani, nfc….deabia dupa vreo 2-3 ani, optiunile de a seta rapid ca la android luminozitate ,wi-fi etc si etc tot deabia dupa vreo 4 – 5 ani, si inca 1001 de lipsuri ce inca au! sigur tot apple a descoperit si focul! pot sa jur! :)))
    singurul punct forte al lor e design-ul si stabilitatea softului care si de astea usor usor se alege praful! :p

  26. a da! au scos touch-ul pe butonul home, apple pay ,si….. 3d touch-ul de care chiar N-am nevoie sincer! :p
    cv inovator a fost oarecum ceasul lor,care si ala-i plin de puncte proaste!