Senatul SUA cauta metode legale de a amenda Apple

Senatul SUA cauta metode legale de a amenda Apple din cauza refuzului de a ajuta FBI sa decripteze datele dintr-un iPhone folosit de catre unul dintre cei doi teroristi care au ucis 14 persoane intr-un atac ce a avut loc in San Bernadino, SUA, in decembrie 2015.

Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, presedintele unei comisii senatoriale a Senatului SUA intentioneaza sa faca o propunere legislativa care sa impuna amendarea companiilor care refuza sa se supuna unor asemenea cereri ale agentiilor federale.

Tim Cook a anuntat saptamana aceasta ca Apple nu va compromite securitate iOS pentru a ajuta FBI-ul sa deblocheze iPhone-uri, iar acum problema devine una legala deoarece multiple oameni din Senatul si Congresul american coopereaza pentru a propune legislatii care obliga companiile din SUA sa ofere portite de acces in sistemele lor de operare.

Dorinta celor din legislativ ar putea fi impusa printr-o modificare a unei legi existente care le impune deja companiilor sa creeze sisteme de comunicatii care sa contina portite de acces astfel incat agentiile guvernamentale sa poata obtine acces la ele in baza unui ordin judecatoresc, totul avand in principal in vedere operatorii de telefonie mobila.

Senate Intelligence Committee Chairman Richard Burr (R., N.C.) has decided against a proposal circulating quietly on Capitol Hill to create criminal penalties for companies that decline to comply with court orders to decipher encrypted communications, a spokeswoman said Thursday night. The issue of how to pressure companies on encryption matters has become inflamed in Washington in recent days. Several people familiar…

Presedintele acestei comisii senatoriale incearca de ceva vreme sa faca o modificare de acest gen pentru legislatie si in contextul actual, ar putea avea sustinerea unor oameni care pana in prezent s-au opus adoptarii unei asemenea modificari legislative.

In SUA Apple este sustinuta de Facebook, Twitter sau Google, insa interesant este ca Microsoft nu a comentat deocamdata problema, dar chiar si asa un conglomerat al celor mai mari companii americane cu cel mai mare numar de utilizatori pentru servicii poate opri aceasta initiativa legislativa.

Companiile acestea cheltuie anual zeci de milioane de dolari pentru lobby in vederea promulgarii de legi care sa le fie favorabile si din moment ce vorbim despre un an electoral in SUA, banii vor decide in final ce se va intampla cu securitatea datelor.