iPhone 7 ar putea avea modem Intel

Intel ar urma sa devina unul dintre noii parteneri ai Apple pentru lansarea iPhone 7, producatorul de procesoare pentru calculatoare urmand a furniza pentru Apple ceva diferit, mai exact un modem GSM in baza caruia smartphone-ul va functiona.

Informatia vine de la o institutie financiara din SUA care se pare ca a discutat cu parteneri asitici ai companiei Apple, iar Intel ar urma sa furnizeze chip-ul modem XMM 7360 pentru iPhone 7 incepand de anul acesta, marcand prima colaborare cu Apple in acest segment.

Conform acestei surse, pana in 40% dintre modem-urile folosite in iPhone 7 ar urma sa fie furnizate de catre compania Intel, procentul fiind foarte mare daca ne gandim ca Apple incepe un parteneriat nou cu o companie de la care nu a mai cumparat componente de acest gen.

Pana acum Apple a folosit modem-uri Qualcomm in iPhone si iPad, insa cu iPhone 7 se pare ca va apela la Intel si modem-ul XMM 7360, acesta fiind lansat anul trecut de catre americani, el oferind performante la fel de bune precum mode-urile Qualcomm de top.

Intel will supply a “significant portion” (said to be 30%-40%) of the cellular modems into Apple‘s next-generation iPhone, known as the iPhone 7. The information apparently comes from “Asian supply chain checks.” Additionally, CLSA apparently claims that the iPhone 7 represents a roughly $1 billion opportunity for Intel’s struggling mobile group.

Modem-ul XMM 7360 al Intel este capabil sa ofere viteze de descarcare de pe internet de pana la 450 Mbps prin retele LTE, insa este produs folosind un proces de fabricatie de 28nm.

Cele mai noi modem-uri Qualcomm care pot fi disponibile pentru iPhone 7 ofera viteze de pana la 600 Mbps si sunt produse folosind un proces de fabricatie de 20nm, asa ca e greu de spus daca Intel va fi intr-adevar aleasa.

Daca Apple va decide totusi sa cumpere modem-uri de la Intel, atunci vorbim despre un contract ce ar putea depasi 1 miliard de dolari, Intel avand mare nevoie de incasari serioase pentru divizia mobila.