Instagram blocheaza link-urile Telegram si Snapchat

Cu o decizie care probabil nu mai uimeste chiar atat de multa lume, compania Instagram a luat decizia de a bloca posibilitatea de a publica link-uri catre Telegram si Snapchat in profilul de utilizator, cei de la Telegram anuntand masura deoarece Instagram a incercat sa tina totul secret.

Doar link-urile care le permit utilizatorilor sa urmareasca alte persoane pe retelele Telegram sau Snapchat au fost blocate, cei de la Instagram sustinand ca nu acesta este modul in care reteaua lor a fost gandita pentru a functiona, link-uri catre alte servicii ramanand functionale.

Partea interesanta este ca pentru Twitter si alte servicii nu exista restrictii de acest gen din partea celor de la Instagram, insa Snapchat este un serviciu competitor, iar cei de la Telegram ofera deasemenea un sistem de photo sharing considerat competitor de catre Instagram.

Desi actiunea Instagram poate parea ciudata, WhatsApp Messenger a luat o masura similara acum cateva luni impotriva Telegram, ambele companii fiind detinute de catre Facebook, deci in curand s-ar putea sa vedem restrictii similare in Facebook Messenger sau alte aplicatii Facebook.

Links asking someone to add you on another service aren’t supported on Instagram. We’ve removed the ability to include ‘add me’ links on Instagram profile pages. This was a rare use-case, and not the way our platform was intended to be used. Other types of links are still allowed.