Apple foloseste produsele companiei care ajuta FBI sa-i deblocheze iPhone-urile

Saptamana aceasta s-a aflat ca FBI plateste peste 15.000 de dolari companiei Cellebrite pentru a debloca un iPhone folosit de catre un terorist intr-un atac armat ce a avut loc in cursul anului trecut, iar asta pentru ca Apple a refuzat sa o ajute sa faca acest lucru.

Desi foarte multa lume pune in discutie alegerea facuta de catre FBI, realitatea este ca aceasta companie numita Cellebrite ajuta FBI-ul inca din 2014 in diverse probleme de securitate informatica, dar mai mult decat atat, colaboreaza inclusiv cu cei de la Apple de o perioada lunga.

Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, Apple foloseste in magazinele sale produse Cellebrite care permit transferul de date dintre terminale mobile, asa ca intreaga situatie este destul de ironica avand in vedere pozitia fiecarei companii in parte in problema.

Stiind modul in care se iau deciziile in cadrul companiei Apple, colaborarea dintre ea si Cellebrite va fi cel mai probabil sistata in perioada imediat urmatoare deoarece eforturile israelienilor de a ajuta FBI cu siguranta nu sunt privite cu ochi buni in Cupertino.

It also makes commercial products that companies can use to help their customers transfer data from old phones to new ones. Apple even uses Cellebrite devices in some of its stores.

Daca FBI va reusi sa deblocheze iPhone-urile Apple cu ajutorul Cellebrite, atunci tot scandalul dintre cele doua companii se va opri, cel putin momentan, insa agentia guvernamentala va dori probabil o lege care sa oblige Apple sa compromita securitatea iOS.