Un barbat a fost arestat pentru vanzarea de iPhone cu jailbreak

Un barbat de 24 de ani din Japonia a fost arestat, aparent, pentru ca a vandut terminale iPhone care aveau jailbreak deja facut.

Un barbat de 24 de ani din Tokio, Japonia, a fost arestat deoarece a vandut 5 terminale iPhone care aveau jailbreak facut, incalcand legislatia drepturilor de autor. Poate parea foarte ciudat ceea ce cititi, insa autoritatile din japonia iau foarte in serios legislatia privind drepturile de autor, astfel ca barbatul a fost arestat si este o premiera pentru tara.

Conform politiei, barbatul din Tokio a vandut 5 terminale iPhone cu jailbreak pentru suma totala de 1186 de dolari, deci vorbim despre o cifra foarte mica in aceasta situatie. Totusi, aici vorbim doar despre perioada martie – mai a anului 2016, deoarece intr-un singur an el ar fi vandut 200 de terminale iPhone la un pret total de aproape 50.000 de dolari.

Nu se stie daca toate terminalele aveau jailbreak facut deja, insa cele care erau jailbroken aveau instalata si o versiune piratata a aplicatiei Monster Strike, unul dintre cele mai populare jocuri din Japonia. Pentru ca aveau jailbreak, utilizatorii acestor terminale iPhone au putut trisa in joc, astfel ca au generat putina nedumerire pentru dezvoltatorii titlului.

Nu se stie ce fel de pedeapsa risca barbatul, insa vorbim despre o premiera, probabil, la nivel mondial, deoarece nimeni nu a mai fost arestat pentru ca a vandut iPhone cu jailbreak gata facut. Exista posibilitatea ca actiunea sa aiba la baza de fapt vanzarea celorlalte 200 de terminale fara a plati taxe sau a avea autorizatie, dar deocamdata nu se cunosc detalii in acest sens.

“A 24 year-old Tokyo man has been arrested on suspicion of trademark violation for allegedly selling five jailbroken iPhones. Daisuke Ikeda of Toyama prefecture allegedly sold the phones for a total of US$1186 (£915, A$1556) between 26 March and 23 May. He is alleged to have sold up to 200 iPhones over the course of a year before his arrest earning US$49,423 (£38,144, A$64,815).”

iphone jailbreak arest