iPhone 7 Plus – ce nu imi place la functia Portret

Functia fanion a iPhone 7 Plus se numeste Portret si vorbim despre un modul implementat in aplicatia Camera din iOS 10, el oferindu-ne posibilitatea de a inregistra poze cu efect bokeh. Numit efect de adancime de catre compania Apple, acest sistem aplica un efect de blur pe fundalul pozelor, acestea parand a fi facute cu un aparat de tip DSLR, pastrand proportiile.

Apple spune ca functia Portret este oferita acum in format beta si ca ea invata din fiecare poza pe care o facem, un sistem de inteligenta artificiala fiind implementat in iOS 10. Din aceasta cauza, functia este deocamdata inca in lucru si urmeaza sa fie oferita oficial abia cand iOS 10.1 va fi lansat de catre Apple, adica probabil luna viitoare.

Desi 3 versiuni beta ale iOS 10.1 au fost lansate, deocamdata nu am vazut vreo imbunatatire pentru o problema destul de deranjanta a functiei Portret a iPhone 7 Plus. Mai exact, daca inregistrezi o poza cu bustul unei persoane, sau cu un obiect de dimensiuni mici, acea poza va avea efectul bokeh aplicat pe fundal fara probleme.

iPhone 7 Plus – ce nu imi place la functia Portret

Daca, in schimb, incerci sa inregistrezi o poza in care sa surprinzi o persoana intreaga cu un fundal in spate, ei bine functia Portret incepe sa isi arate limitarile. Este extrem de greu sa cuprinzi o persoana intreaga intr-o poza folosind functia portret, sau cel putin la mine iPhone 7 Plus a avut foarte mari dificultati in a face asta.

Aceasta problema a existat inca din prima zi in care functia Portret a fost oferita impreuna cu iOS 10.1, iar pana acum nu a fost rezolvata in vreun fel de catre compania Apple. Acest efect de adancime nu trebuie sa fie disponibil doar pentru poze de apropiere, ci si pentru poze in care surprinzi o persoana intreaga, sau cel putin asa se intampla la DSLR-uri.

Cei de la Apple inca nu au gasit o formula de a oferi totul cat se poate de bine pe iPhone 7 Plus, din pacate. Mai mult decat atat, Apple nu a rezolvat nici problema blur-ului care este aplicat la cativa milimetri distanta de obiectul din prim-plan, problema datand din prima versiune beta si cred ca va exista si in versiunea finala a iOS 10.1.

Chiar daca functia Portret este oferita in format beta, unele probleme persista si nu cred ca vor fi rezolvate pana la aparitia versiunii finale.

iphone-7-plus-probleme-portret