Instagram va permite blocarea comentariilor si stergerea utilizatorilor

Compania Instagram pregateste o schimbare majora pentru aplicatia folosita de catre utilizatori din lumea intreaga, acestia urmand a avea posibilitatea de a bloca comentariile la anumite postari. Separat, cei care au conturi private vor putea bloca accesul anumitor utilizatori la postarile lor prin stergerea acestora din lista de persoane care ii pot urmari.

Noile functii vor fi disponibile in urmatoarele saptamani, ele fiind confirmate de catre presedintele Instagram, iar rolul lor este de a permite crearea unui mediu mai sigur pentru conversatii. Exista foarte multi utilizatori care lasa comentarii nepotrivite la anumite postari, asa ca acum creatorii de continut vor avea mai mult control asupra a ceea ce fac.

Unii dintre utilizatorii Instagram au deja acces la aceste functii si le testeaza de ceva vreme, iar in curand vor fi oferite inclusiv si utilizatorilor obisnuiti ai retelei. Aplicatia va permite in curand efectuarea si de raportari ale anonime pentru postarile care sugereaza faptul ca utilizatorul indica faptul ca ar dori sa isi faca rau intr-un mod sau altul.

Instagram va colabora cu organizatii care ajuta oamenii sa renunte la gandurile de sinucidere, sau doar de a se rani, asa ca vorbim despre o schimbare extrem de interesanta pentru retea. Desigur ca nu se stie cat va dura efectiv pana cand toate schimbarile vor fi oferite, insa avand in vedere ca ele au fost anuntate de catre presedintele companiei, se pare ca nu vom astepta foarte mult dupa ele.

“If you believe that someone you care about may be thinking about injuring themselves, you can report it anonymously, and we will connect your friend to organizations that offer help.”

instagram-stergere-comentarii-abuz