Apple face de 4 ori mai multi bani ca Samsung in vanzarea smartphone

Pentru prima oara in ultimii ani, compania Apple a vandut mai multe smartphone-uri decat Samsung intr-un trimestru fiscal, reocupand timpuriu locul 1 in topul producatorilor de smartphone-uri la nivel global. Aceasta victorie a companiei Apple vine totusi si cu o surpriza extrem de interesanta care arata diferenta dintre cele doua companii.

Mai exact, analistul roman Horace Dediu afirma ca desi Apple inregistreaza un pret mediu de vanzare pentru iPhone de 695 de dolari per unitate, Samsung vinde smartphone-uri cu un pret mediu de 182 de dolari per unitatea. Vorbim despre o diferenta de aproape 4 ori mai mare in favoarea celor de la Apple, semn ca vinde mai multe smartphone-uri scumpe.

Stie toata lumea ca vasta majoritate a smartphone-urilor vandute de catre compania Samsung sunt ieftine, iar acest calcul confirma din nou acest lucru. Practic, din cele peste 70 de milioane de smartphone-uri vandute de catre Samsung, o proportie covarsitor de mare este reprezentata de smartphone-uri cu preturi mai mici de 200 de dolari.

In cazul companiei Apple, lucrurile sunt complet diferite, iar cele mai multe dintre cele aproape 80 de milioane de smartphone-uri vandute in T4 2016 au preturi mai mari de 700 de dolari. Aceasta diferenta este normala din moment ce Samsung are mai multe modele ieftine decat Apple si le vinde la preturi mult mai mici pentru a putea convinge clientii sa le cumpere.

Aceasta diferenta colosala intre cele doua companii este surprinzatoare prin faptul ca pretul mediu al Samsung ar fi mai mic decat cel al smartphone-urilor Android in general.