Apple ne arata ca exista “viata dupa iPhone”

Una dintre cele mai mari temeri ale analistilor americani are la baza faptul ca Apple nu va reusi sa aiba succes dupa ce terminalele sale iPhone isi vor pierde din popularitate. Adevarul este ca o companie construita pe un singur tip de produs poate avea vulnerabilitati de acest gen, mai ales ca tabletele sale iPad nu se mai vand la fel de bine de foarte multa vreme.

Desi vanzarile de tablete iPad scad an dupa an, iar cele ale iPhone nu reusesc sa-si egaleze performantele anterioare, cei de la Apple reusesc totusi sa genereze incasari in continua crestere. T1 2017 este dovada perfecta a faptului ca Apple poate compensa lipsa de popularitate a iPhone atat in ceea ce priveste incasarile, cat si in ceea ce priveste profitul.

Desi vanzarile iPhone au scazut cu cateva sute de mii de unitati fata de T1 2016, Apple a generat incasari si profit cu cateva miliarde de dolari mai mari decat atunci. Diferenta este data de vanzarile mult mai bune ale Apple Watch, dar si de succesul pe care l-au avut noile casti AirPods, ambele tipuri de produse inregistrand vanzari foarte bune.

Diferenta intre preturile medii de vanzare ale iPhone nu este colosala, asa ca vorbim aici despre produsele adiacente pe care Apple se bazeaza sa compenseze perioadele proaste de vanzari ale iPhone. Pana acum lucrurile par sa mearga destul de bine si Apple ne arata ca nu se bazeaza in exclusivitate pe iPhone pentru a-si genera incasarile.

Da, acum iPhone-urile genereaza peste doua treimi dintre vanzarile companiei Apple si asta nu se va opri prea curand, insa produsele adiacente incep sa genereze venituri tot mai importante. AirPods, Apple Watch si castile Beats ar fi generat cam 5 miliarde de dolari pentru Apple, aproape o zecime din incasari, iar acest procent va creste in continuare.

apple incasari iphone