Vodafone Italia blocheaza posibilitatea de a folosi aplicatii VoIP prin 3G

In Italia Vodafone a restrictionat posibilitatea de a folosi VoIP prin 3G pentru orice aplicatii daca nu ai un anumit abonament de internet. Unii italieni se plang de faptul ca nu pot folosi aplicatii precum Skype Viber sau Tango pentru a face apeluri gratuite folosind o retea 3G de date. Corectati-ma daca gresesc, dar stiu ca in Romania Vodafone are o practica asemanatoare, blocand posibilitatea de a folosi VoIP prin reteaua lor de date daca nu aveti activata o anumita optiune de internet. Orange ofera acces nerestrictionat la folosirea VoIP si a aplicatiilor Viber, Skype sau Tango, chiar si Cosmote, insa Vodafone pare sa nu fie pe aceeasi lungime de unda.

Cati dintre voi, clienti Vodafone, au reusit sa foloseasca Skype, Viber sau Tango pentru a face apeluri prin reteaua 3G?

UPDATE: La Vodafone Romania exista optiunea Internet pe mobil Premium care ofera acces la VoIP prin reteaua de date a Vodafone contra 3.13€ lunar. Dupa cum explica Vodafone pe site, nu puteti face apeluri de voce pe internet fara aceasta optiune activata. Desigur ca anumite abonamente “scumpe” au VoIP inclus.

Pentru a efectua apeluri telefonice pe Internet este necesar să activati opţiunea Internet pe mobil Premium. Această opţiune păstrează caracteristicile sesiunii sau ale abonamentului internet/email pe mobil pe care îl deţii. Costul lunar al opţiunii este de 3,13 Eur (TVA inclus).

UPDATE 2: Skype si Viber functioneaza deocamdata fara probleme in reteaua Vodafone Romania prin reteaua 3G de date.