Vodafone Italia blocheaza posibilitatea de a folosi aplicatii VoIP prin 3G

In Italia Vodafone a restrictionat posibilitatea de a folosi VoIP prin 3G pentru orice aplicatii daca nu ai un anumit abonament de internet. Unii italieni se plang de faptul ca nu pot folosi aplicatii precum Skype Viber sau Tango pentru a face apeluri gratuite folosind o retea 3G de date. Corectati-ma daca gresesc, dar stiu ca in Romania Vodafone are o practica asemanatoare, blocand posibilitatea de a folosi VoIP prin reteaua lor de date daca nu aveti activata o anumita optiune de internet. Orange ofera acces nerestrictionat la folosirea VoIP si a aplicatiilor Viber, Skype sau Tango, chiar si Cosmote, insa Vodafone pare sa nu fie pe aceeasi lungime de unda.

Cati dintre voi, clienti Vodafone, au reusit sa foloseasca Skype, Viber sau Tango pentru a face apeluri prin reteaua 3G?

UPDATE: La Vodafone Romania exista optiunea Internet pe mobil Premium care ofera acces la VoIP prin reteaua de date a Vodafone contra 3.13€ lunar. Dupa cum explica Vodafone pe site, nu puteti face apeluri de voce pe internet fara aceasta optiune activata. Desigur ca anumite abonamente “scumpe” au VoIP inclus.

Pentru a efectua apeluri telefonice pe Internet este necesar să activati opţiunea Internet pe mobil Premium. Această opţiune păstrează caracteristicile sesiunii sau ale abonamentului internet/email pe mobil pe care îl deţii. Costul lunar al opţiunii este de 3,13 Eur (TVA inclus).

UPDATE 2: Skype si Viber functioneaza deocamdata fara probleme in reteaua Vodafone Romania prin reteaua 3G de date.

22 COMENTARII

  1. Sunt client Vodafone si am un abonament de net de 500mb. Eu folosesc fara probleme Skype si Viber de 3g. Stiam de restrictionarea din Italia deoarece am un prieten acolo si nu pot vb cu el cand e pe 3g.

  2. Citeste ce a scris un reprezentant vodafone aici : http://www.zaone.ro/iphone-help/vodafone-support/facetime-si-vodafone-romania/#p6470 . internet pe mobil Premiul da posibilitatea de a folosi VoIP pe internetul mobil, acolo se vorbea de FaceTime, dar ideea e aceeasi.
    Si de pe site-ul Vodafone:
    Pentru a efectua apeluri telefonice pe Internet este necesar să activati opţiunea Internet pe mobil Premium. Această opţiune păstrează caracteristicile sesiunii sau ale abonamentului internet/email pe mobil pe care îl deţii. Costul lunar al opţiunii este de 3,13 Eur (TVA inclus).

  3. Merge sa vorbesti pe vodafone fara restrictie,ce zici tu acolo e cu totul altceva.internet pe stick.pe mobil nu ai probleme

  4. Tocmai am efectuat un apel Skype to Skype de pe 3G vodafone catre un calculator, am avut parte de cateva intreruperi, probabil nu am semnal bun 3g in zona, si nu am acea optiune activata, am doar o cartela prepay

  5. Parerea mea este ca Vodafone are o atitudine eronata vis a vis de restrictionarea VOIP. Eu am internet de 500Mb din oferta lor curenta, iar in actul aditional la contract nu se specifica nimic despre vre-o restrictionare a vre-unui serviciu sau o extraoptiune ce ar trebui platita. Am sunat la *222 si am avut o discutie din care am iesit foarte frustrat de faptul ca toate argumentele mele au fost zadarnice, argumentul lor este Internet Premium pe care nu mi-a fost adusa la cunostinta pana ce nu am facut constatarea cu impodibilitatea de a folosi Viber. Sunt client vodafone de 15 ani si simt ca “relatia” noastra se poate incheia din pricina acestei “ingradiri a libertatii”.
    Unica solutie este portarea catre un alt furnizor cu pozii ceva mai corecte fata de clientul care plateste chiar si 120 de euro pe luna .

  6. Salut Zaone

    Stiu ca postul este destul de vechi dar am sesizat ca nu pot efectua apeluri viber folosind internetul celor de la vodafone .
    Mi se pare o masura injusta si ar trebui sa facem o sesizare in acest sens . Multumesc.

  7. tocmai am vorbit cu cineva de la Vodafone, se pare ca ramin fermi pe pozitie, daca vrei sa folosesti functii de voce prin internet trebuie sa le dai bani in plus. Iar banii aia in plus sint doar ca sa nu mai blocheze serviciile respective, traficul se va scadea in continuare din optiunea de net mobil pe care o ai.
    Stie cineva care e legislatia in Romania in privinta asta? Avem vreun fel de legislatie pt Net Neutrality?
    P.S. am incercat cu Viber si cu Skype (de pe telefon), prin wi-fi nu am nici o problema sa le folosesc, cind sint conectat prin net mobil nu merge nici una din aplicatii

  8. Mie cei de la Vodafone mi-au spus foarte clar :daca doriti viber, mesenger si skipe trebuie sa platiti extra.Asta in conditiile in care am un contract destul de bun .Atentie :in momentul cand incheiati contract cu Vodafone nu vi se explica aceste aspecte ,iar in contract nu sunt stipulate aceste restictionari.Ca la romani!Si ce e mai interesant :atunci cand incercam sa sun pe viber ma redirectiona instant la apel pe telefon .Asta inseamna ca urma sa platesc fara sa stiu convorbiri internationale!Uimitor:eu nu am minute internationale pe abonament,cum D-zeu pot sa sun afara si sa vorbesc in rooming?O s-o rezolv la OPC zilele astea!Va urez succec!

  9. Nici mie nu imi merge Viber in Vodafone ;)) i-am inttebat de cele 4 porturi daca sunt blocate si au zis ca nu … mi-au zis alte 3 porturi ca sunt blocate pt VoIP, nu cele de Viber. Eu cred ca miroase a abuz, trebuie citita noua lege 111/2011 ca am impresia ca suntem furati pe banii nostrii de hotii astia.

  10. Tocmai am vorbit (20.03.2012,ora 16.10) cu un reprezentant Vodafone si am intrebat de ce nu pot vb pe Skype avand abonament de date si voce la ei.
    Mi-a zis ca pentru a putea folosi Skype trebuie sa mai dau bani la abonament.
    Parca zicea ceva de un euro pe luna dar n-am retinut bine.