Huawei: CUM a Reusit sa UMILESCA Apple si Samsung

Huawei a reusit sa umileasca Apple si Samsung in 2018 multumita unei strategii care s-a dovedit a fi un foarte mare succes pentru compania chinezeasca.

huawei uimeasca apple samsung

Huawei a reusit in 2018 sa umileasca Apple si Samsung in doua puncte cheie pentru ambii competitori, in primul rand cu P20 Pro, care este telefonul cu cea mai buna camera din lume, iar apoi intrecandu-i pe americani in vanzari. Incepem cu primul punct, Huawei a lansat P20 Pro cu cea mai buna camera pentru smartphone, chiar si la peste 6 luni dupa lansare, telefonul nefiind detronat de Samsung GALAXY Note 9, iPhone XS, iar aici vorbim de umilinta maxima pentru companii care se laudau cu cele mai bune camere de telefoane.

Huawei a reusit deasemenea sa depaseasca in premiera compania Apple in vanzarile globale de smartphone-uri, asta dupa ce a reusit sa-i intreaca in mai multe piete europene, sau chiar in China, unde conteaza extrem de mult. Cheia succesului pentru cei de la Huawei in momentul de fata este lipsa “foamei de bani”, adica lipsa unei dorinte de a face profit cat mai mare cu telefoane care nu ofera functii la fel de bune precum ale concurentei, desi sunt scumpe.

Huawei: CUM a Reusit sa UMILESCA Apple si Samsung

Huawei, desi are telefoane cu preturi similare cu cele ale produselor Samsung, reuseste totusi sa ofere mai multe functii, si asta fara a genera profit imens de pe urma telefoanelor pe care le vinde. A implementa o camera tripla intr-un smartphone nu este ieftin, la fel cum nici integrarea unei baterii de capacitate foarte mare, e drept ca Huawei nu are inca ecrane OLED in multe modele, insa compenseaza cu alte functii atractive pentru consumatori.

Huawei, spre deosebire de Apple, nu e centrata pe profit cat mai mare de pe urma smartphone-urilor, ci pe a ajunge pe primul loc in vanzari, asa ca ofera cat mai mult, la preturi cat mai competitive, generand mari probleme si pentru Samsung. Huawei este deocamdata in stadiul unei companii dornice de succes, cam cu orice pret, dar fara a cauta cu disperare profitul pe care-l au alte companii, si sunt sigur ca asta nu va “tine o vesnicie”.