Planeta Marte. Anuntul NASA despre Misiunea din Anul 2020

Planeta Marte. Un anunt foarte important este facut de catre NASA cu privire la calatoria din anul 2020, iata ce se pregatesc americanii sa faca.

Planeta Marte. Anuntul NASA despre Calatoria din Anul 2020

Planeta Marte. O veste uriasa cu privire la urmatoarea calatorie pregatita de catre agentia spatiala NASA a venit astazi, si vorbim despre un anunt care indeplineste ceea ce astepta multa lume deja. Mai exact, robotul care urmeaza sa fie trimis pe planeta Marte a primit “unda verde” pentru a avea instalata bateria care urmeaza sa fie folosita pentru a-i oferi energia de care nevoie pentru a ajunge acolo, dar a si functiona acolo.

Planeta Marte. Robotul care va fi trimis acolo urmeaza sa functioneze in baza energiei nucleare, cei de la NASA anuntandu-si planurile pentru a pune in aplicare misiunea in baza careia urmeaza sa fie pregatit acest robot. Conform informatiilor oferite, vorbim despre o “baterie nucleara”, care va fi incarcata cu un izotop radioactiv, iar asa, roboul dus pe planeta Marte isi va putea desfasura activitatea cu energia din ea, incalzirea fiind deaemenea posibila.

Planeta Marte. Anuntul NASA despre Misiunea din Anul 2020

Planeta Marte. Pana acum, 27 de nave spatiale ale celor de la NASA au folosit energie nucleara in misiunile pe care le-au desfasurat in spatiu, inclusiv predecesorul robotului care va fi trimis acum. Izotopul radioactiv plutoniu 238 este folosit in bateria pentru robotul care v fi trimis pe planeta Marte, productia acestia fiind oprita in SUA dimp de 30 de ani, dar acum va fi principala sursa de energie folosita de catre cei de la NASA.

“Rover-ul Mars 2020 va fi alimentat în curând cu ajutorul unui generator termoelectric radioizotop multi-misiune, care este esențial o baterie pentru a-l menține cald și productiv în misiunea sa, în căutarea semnelor de locuință pe Marte.”

Planeta Marte. Energia nucleara este folosita deoarece energia solara nu poate fi utilizata pentru acest robot, astfel ca era nevoie de ceva alternativ, dar cu utilizare indelungata. Bateria din acest robot trimis pe planeta Marte va genera 110W de energie prin procesul natural de degradare a plutoniului 238 in uraniu 234, deci robotul va putea functiona pentru perioade lungi de timp pe corpul ceresc pentru a trimite cat mai multe date catre pamant.

Planeta Marte. Desi robotul va fi trimis in 2020 catre corpul ceresc, primele misiuni cu oameni urmeaza sa aiba loc abia in 2030, daca planurile actuale nu vor fi schimbate.