Planeta Marte. Anunt UIMITOR facut de NASA despre Calatorii

Planeta Marte. Un anunt uimitor a fost facut de catre NASA cu privire la primele calatorii din spatiul cosmic, iata ce pregateste agentia spatiala americana.

Planeta Marte Anunt UIMITOR facut de NASA despre Calatorii

Planeta Marte. NASA a facut astazi un anunt uimitor in legatura cu primele calatorii pe care le vor face astronautii catre corpul ceresc in aproximativ 1 deceniu, si e ceva la care putina lume s-ar fi asteptat pana acum. Mai exact, se pre ca NASA a intrat in parteneriate cu diverse companii americane pentru a putea trimite primele persoane catre planeta Marte, si vorbim despre colaborari foarte importante cu companii in care s-a investit foarte mult.

Planeta Marte. Companiile SpaceX, Blue Origin si Lockheed Martin se numara printre cele care au fost contractate de catre NASA pentru viitoarele proiecte care urmeaza sa aduca astronauti pe planeta. Prima dintre ele ii apartine lui Elon Musk, co-fondatorul companiei Tesla, el avand foarte multe proiecte prin care vrea sa trimita oameni catre planeta Marte, insa pana atunci probabil ca va lansa un serviciu care va transporta oameni catre Luna.

Planeta Marte. Anunt UIMITOR facut de NASA despre Calatorii

Planeta Marte. Blue Origin este compania lui Jeff Bezos, fondator al Amazon, ea urmand a dezvolta un sistem avansat de ghidare, dar si un sistem de alimentare pentru un modul lunar bazat pe celule energetice. SpaceX va dezvolta un sistem care va permite transferul de combustibil in spatiul cosmic pentru navele spatiale care vor pleca spre planeta Marte, plus unul care sa permita aterizarea lor verticala in urma calatoriilor facute in spatiul cosmic.

“Pe măsură ce NASA se pregătește să aterizeze oameni pe Lună până în 2024 cu programul Artemis, companiile comerciale dezvoltă noi tehnologii, lucrează spre proiecte spațiale proprii și caută asistență către NASA. NASA a selectat 13 companii americane pentru 19 parteneriate pentru a maturiza tehnologiile spațiale dezvoltate în industrie și pentru a ajuta la menținerea liderului american în spațiu.”

Planeta Marte. Lockheed Martin va dezvolta noi materiale care vor ajuta navele spatiale sa reziste mai bine la temperaturile foarte mari prin care trec cand intra si ies din atmosfera terestra, sau cea a planetei rosii. Separat de acestea, NASA a incheiat parteneriate si cu alte cateva companii importante din SUA, totul pentru ca zborurile spre planeta Marte sa poata fi facute cat se poate de curand, sume serioase de bani fiind investite in aceste proiecte.

Planeta Marte. Conform ultimelor declaratii ale administratorului agentiei spatiale, primele zboruri catre corpul ceresc ar urma sa fie facute undeva in jurul anului 2030, daca totul decurge conform planurilor lor.