NASA: Descoperirea UIMITOARE a Cercetatorilor despre Soare

NASA a facut o descoperire uimitoare cu privire la Soare, iata ce au reusit acestia sa explice dupa foarte mult timp multumita sondei solare Parker.

nasa eruptii solare

NASA a facut o descoperire uimitoare multumita sondei Parker, care a fost trimisa cu mai bine de un an si jumatate in urma pentru a analiza mult mai atent soarele, iar incetul, cu incetul, aflam multe informatii importante. In baza datelor trimise pe Pamant de catre sonda Parker, cei de la NASA au reusit sa descopere o legatura intre eruptiile solare de lumina si radiatiile care vin de la stea, si care afecteaza comunicatiile din spatiul cosmic, inclusiv cu Pamantul.

NASA stie ca eruptiile solare de lumina sunt generate de miscarile de plasma ale stelei, si sunt urmate de explozii solare care arunca plasma in univers, impreuna cu radiatii, acestea ajungand in intregul sistem solar. Sonda Parker le-a oferit celor de la NASA noi date si imagini cu privire la ceea ce se intampla dupa o eruptie solara de luma, si cand are loc o explozie solara cu plasma si radiatii aruncate in intregul sistem solar de stea.

NASA: Descoperirea UIMITOARE a Cercetatorilor despre Soare

NASA a reusit sa adune date care confirma legatra dintre eruptiile solare de lumiana si exploziile solare de plasma, sonda Parker resind sa surprinda inclusiv inceputul acestui proces cu impact major in sistemul solar. Cercetatorii au inceput sa observe cum se cumuleaza particule energetice in apropierea soarelui, iar in momentul in care are loc o explozie solara, acestea sunt aruncate in intregul sistem solar, afectand si foarte multe obiecte care se misca in interiorul sau.

“Deoarece particulele energetice sunt accelerate în apropierea soarelui, zburând mai aproape și obținând un aspect mai bun, suntem capabili să observăm începutul procesului de energizare și să le vedem de fapt care încep să se acumuleze ca zăpada care se îngrămădește în fața unei ploi de zăpadă. În loc de o ploaie reală de zăpadă, ejectiile de masă coronală eliberate de soare sunt cele care produc acumularea acestui material în spațiu. Particulele devin atât de energizate încât se mișcă aproape la viteza luminii și, în consecință, pot prezenta pericole sub formă de radiații nocive care cauzează probleme de sănătate pentru astronauți și deteriorează echipamentele electronice în spațiu.”

NASA a contribuit la descoperirea faptului ca particulele acestea pline de energie se aduna in apropierea suprafetei soarelui si ca ele sunt aruncate in univers in momentul in care are loc o explozie solara. Din pacate, nu prea putem face nimic pentru a elimina efecte exploziilor solare, insa multumita unei noi sonde trimise de catre NASA astazi spre stea, vom afla cu pana la 2 zile inainte ca vom fi loviti de radiatii, in loc de doar cateva zeci de minute.