iDevice.ro mini review: MacBook Pro 2011 si autonomia bateriei

V-am spus luni ca prin amabilitatea celor de la evoMAG.ro am intrat in posesia acestui model MacBook Pro de 13 inch pe care il voi putea folosi pana saptamana viitoare. Unul dintre cele mai importante lucruri la un laptop este autonomia si MacBook-urile sunt renumite pentru autonomia foarte mare chiar si in conditii de utilizare intensa. Pe site-ul Apple se specifica faptul ca un MacBook Pro 2011 de 13 inch atinge o autonomie de aproximativ 7 ore daca este folosit pentru browsing printr-o retea Wi-Fi. Estimarea lor e corecta insa se aplica doar pentru un numar foarte limitat de cazuri.

Ieri am facut 2 teste in ceea ce priveste autonomia bateriei pentru acest MacBook Pro si in ambele am reusit sa obtin 5+ ore de autonomie. In primul test am obtinut 5 ore si 20 de minute iar in al doilea 5 ore si 40 de minute, MacBook-ul fiind la a doua reincarcare completa inainte de al doilea test. Autonomia este foarte buna, mai mult decat dubla fata de cea a Asus-ului meu care dupa 2 ore se inchide si ma “lasa” descoperit.

Ca am reusit sa il folosesc peste 5 ore e una, dar important este ce am facut eu in aceste 5 ore nu? Ei bine am navigat pe web(includem aici si vazut filme in flash), am ascultat muzica, am scris articole, am vizionat 2 episoade pentru 2 seriale si am instalat cateva aplicatii. Utilizare normala insa am avut conectat la el si o tastatura/mouse prin USB deci a trebuit sa ofere energie si pentru ele. Daca nu le-ar fi avut de suportat atunci probabil ca as mai fi castigat vreo 20 de minute insa pana la review-ul final voi testa si acest aspect. Tin sa mentionez ca in 80% din timp luminozitatea ecranului a fost setata la maxim deci daca doriti sa obtineti o autonomie mai mare puteti luminozitatea. O incarcare completa dureaza in jur de 2 – 2 ore si 30 de minute, mai repede chiar decat in cazul unei tablete iPad.

In concluzie, pentru o utilizare normala MacBook Pro 2011 de 13 inch are o autonomie a bateriei de aproximativ 5 ore si jumatate chiar si cu o tastatura + un mouse conectate prin USB. Daca incepeti sa editati fotografii in Photoshop sau sa lucrati cu Garageband sau iMovie atunci autonomia va fi redusa considerabil. Cam atat acum, le multumesc din nou celor de la evoMAG pentru MacBook Pro si va recomand sa ii vizitati.