Netflix: ALERTA de ULTIMA ORA pentru MILIOANE de Utilizatori

Netflix este in centrul unei alerte de ultima ora care vizeaza milioane de utilizatori de pe intreaga planeta, iata cat de periculoasa este atentionarea.

Netflix clonari

Netflix are in momentul de fata o alerta de ultima ora emisa pentru milioane de utilizatori din lumea intreaga, iar asta pentru ca vorbim despre o problema extrem de serioasa despre care toata lumea trebuie sa fie atentionata. Se pare ca un nou atac de tip phishing este directionat spre abonatii Netflix din lumea intreaga, iar el vizeaza orice fel de oameni, fie ca e vorba despre unii care platesc abonament pentru platforma, sau altii care nu fac asta.

Netflix are identitatea clonata de catre hackeri care incearca sa fure datele cardurilor oamenilor care platesc abonamente pentru platforma de streaming video la cerere, si din pacate exista multi care sunt in situatia de a fi inselati de acest atac. Vorbim despre email-uri care sunt gandite pentru a arata fix precum cele care vin de la Netflix, ele spunandu-le oamenilor ca trebuie sa isi actualizeze informatiile de plata, accesand un buton din email.

Netflix: ALERTA de ULTIMA ORA pentru MILIOANE de Utilizatori

Netflix clonari phishing

Netflix nu are vreo legatura cu acest atac, si nici nu-l poate opri, insa cei care acceseaza acele email-uri vor avea datele cardurilor furate prin website-ul catre care sunt directionati de catre hackeri. Acel website arata fix precum cel normal al platformei Netflix, iar oamenii nu-si dau seama ca in loc sa introduca datele in website-ul platformei, le introduc intr-unul care apartine hackerilor, iar informatiile lor de plata vor fi furate si folosite in scopuri malitioase.

Netflix i-a mai avertizat in trecut pe utilizatorii sai in legatura cu aceasta problema, insa din pacate n-a avut vreun succes in a convinge pe toata lumea in legatura cu gravitatea situatiei, si riscurile la care oamenii se expun. In aceasta situatie, foarte multi dintre cei care primesc email-uri de acest gen nu prea stiu ce sa faca, si isi dau de foarte multe ori datele cardurilor catre hackeri, in loc de Netflix, fara sa isi dea seama ca sunt complet inselati.

Netflix a facut campanii de informare cu privire la aceasta problema, a incercat sa ii alerteze pe oameni, dar din pacate lucrurile nu merg tot timpul in directia care ar trebui, si oameni nevinovati ajung sa fie afectati de aceste probleme.