Nelu Tataru: Anuntul important despre Craciunul in pandemia Coronavirus

Nelu Tataru Craciun Coronavirus

Nelu Tataru a facut astazi un anunt foarte important care ar trebui sa le dea de inteles romanilor ca ar fi foarte bine sa fie pregatiti pentru un Craciun cu totul altfel, poate chiar departe de multi dintre cunoscutii cu care credeau ca se vor intalni, iar asta din cauza pandemiei de Coronavirus.

Nelu Tataru spune ca e nevoie de o luna de zile pentru a valul pandemic de acum sa ajunga la un platou, adica sa avem aproape 7000 de cazuri pe zi, sau 10.000 peste o luna, si sa nu mai creasca, ci sa se ramana la acealeasi cifre, iar abia apoi sa inceapa o scadere, dar cum alegerile parlamentare sunt in decembrie, e posibil ca de Craciun sa fie carantina generala.

“Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun.

Noi avem, în acest moment, niște repere. Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. În condițiile în care eu respect niște reguli… avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou. Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală.” a declarat Nelu Tataru la DIGI 24.