Calea Lactee: Descoperire ULUITOARE care a UIMIT Omenirea

Calea Lactee este in centrul unei descoperiri uluitoare care a uimit omenirea intreaga, iata ce au observat oamenii de stiinta, si ce au dezvaluit acum.

Calea Lactee stele rapide

Calea Lactee este din nou in centrul unei descoperiri uluitoare care a uimit intreaga omenire, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce nu a mai fost observat pana in momentul de fata de catre cineva. Mai exact, oamenii de stiinta au sesizat ca in Calea Lactee exista cateva sute de noi stele care se misca cu viteze extrem de mari prin galaxia noastra, aceasta descoperire fiind una cu adevarat impresionanta, mai ales ca vine intr-o perioada pandemica.

Calea Lactee are descoperite inca 591 de stele care se misca cu viteze foarte mari prin galaxie in momentul de fata, iar cu aceasta observatie vorbim despre o dublare a numarului de stele de acest gen din galaxie. Acum exista peste 1000 de stele in Calea Lactee care au viteze uriase, si se misca rapid prin interiorul sau, oamenii de stiinta ramanand complet impresionati de ceea ce au vazut, insa descoperirea vine cu alte surprize.

Calea Lactee: Descoperire ULUITOARE care a UIMIT Omenirea

Calea Lactee are printre aceste 1000 de stele si unele care urmeaza sa iasa din galaxie, dintre cele 591 descoperite acum, 43 au sanse de minim 50% pentru a iesi din galaxie in viitorul nu foarte indepartat. Conform descoperirilor, 14% dintre aceste stele sunt foarte bogate in metale, si au halo-uri, Calea Lactee avand destule de acest gen, insa majoritatea nu au viteze foarte mari de deplasare, sau de rotatie, deci descoperirea e impresionanta.

“Deși rare în Calea Lactee, stelele de mare viteză, cu o cinematică unică, pot oferi o perspectivă profundă asupra unei game largi de științe galactice. Cele 591 de stele de mare viteză descoperite de această dată au dublat numărul total descoperit anterior, aducând numărul total actual de peste 1.000. Cele două baze de date masive ne oferă o oportunitate fără precedent de a găsi mai multe stele de mare viteză și am făcut-o.”

Calea Lactee are 15% dintre aceste stele noi provenite din centrul sau, in timp ce 55% s-au format in discul galaxiei, iar restul de 30% ar veni din afara galaxiei noastre, fie prin impact cu alte galaxii, sau prin simpla miscare a lor. Calea Lactee a adunat milioane peste milioane de stele si planete in decursul a miliarde de ani, astfel ca originea multora nu paote fi stabilita cu exactitate, insa ceea ce spun oamenii de stiinta este totusi impresionant din multe puncte de vedere.

Calea Lactee mai are foarte multe stele si planete care asteapta sa fie descoperite in momentul de fata, asa ca ramane doar sa vedem ce anume va mai fi anuntat de catre cercetatori.