WhatsApp: ATENTIE! Problema Uriasa Confirmata in mod Oficial

WhatsApp neverificat

WhatsApp are o problema uriasa conformata in mod oficial de catre compania care o dezvolta in momentul de fata, ea fiind descoperita cu destul de mult timp in urma, dar confirmata abia acum. Vorbim despre o problema care are legatura cu codurile de autentificare in 2 pasi care sunt necesare pentru ca WhatsApp sa ne protejeze conturile, pana acum unul dintre ele fiind stocat de catre aplicatie intr-un mod nu chiar atat de sigur.

WhatsApp a confirmat oficial problema acum pentru toata lumea, si a lansat pentru utilizatorii afectati inclusiv o versiune noua care are vulnerabilitatea acoperita, insa ea trebuie instalata de catre utilizatori. WhatsApp a lansat in App Store o noua versiune a aplicatiei pentru telefoanele iPhone, aceasta fiind acum disponibila pentru instalare cu rezolvarea problemei serioase care se pare ca putea fi exploatata in moduri cu adevarat serioase.

WhatsApp: ATENTIE! Problema Uriasa Confirmata in mod Oficial

WhatsApp nu ar trebui in mod normal sa aiba o problema de acest gen, mai ales ca folosindu-se de alte vulnerabilitati din aplicatie, hackerii ar putea prelua controlul asupra conturilor utilizatorilor. De ce a fost nevoie de un an de zile pentru ca problema sa fie rezolvata este o alta necunoscuta, mai ales ca WhatsApp are foarte multi ingineri capabili sa rezolve rapid probleme de acest gen cu aplicatia pe care o dezvolta, dar si ca situatia e una care necesita rezolvare rapida.

WhatsApp a avut aceasta problema doar cu telefoanele iPhone, in cazul celor Android ea nefiind descoperita, ceea ce pana la urma este o veste foarte buna pentru cei care folosesc platforma. Cum anume s-a ajuns la o asemenea situatie nu a fost explicat de catre WhatsApp, si cel mai probabil nici nu va exista vreo explicatie prea curand de la companie, asa ca ramane doar sa vedem exact ce anume urmeaza sa mai fie dezvaluit in viitor.

WhatsApp distribuie prin App Store o noua versiune a aplicatiei sale care are schimbarile necesare facute pentru ca oamenii sa fie in siguranta, asa ca ar fi bine sa o instalati chiar acum.