Video: iOS 5 beta 3 ne permite sa deschidem link-uri in background in Safari

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yIBtLI9STGw[/youtube]

Incepand cu versiunea beta 2 a iOS 5, Apple a inclus posibilitatea de a deschide pagini noi in background in Safari insa numai pentru tableta iPad. Practic daca deschidem un link intr-o pagina noua avem acum posibilitatea de a alege daca prin deschiderea acelui link parasim pagina pe care o citim sau daca acel link se deschide in Safari dar in background si noi vizualizam pagina cand dorim. In clipul de mai sus am facut o scurta demonstratie a modului in care functioneaza aceastra noua optiune si observati ca Apple a adaugat si o animatie foarte interesanta.

Eu unul asteptam de foarte mult timp implementarea acestei functii in Safari pentru ca devenea obositor sa deschid link-uri si sa trebuiasca sa schimb paginile pentru a reveni la cea pe care o citeam initial. Functia este disponibila atat pe iPhone 3GS cat si pe iPhone 4  iar demonstratia de mai sus este facuta pe un iPhone 3GS. comex a fost primul care a anuntat lumea despre existenta functiei in cursul serii trecute si sper sa mai gasim altele interesante in zilele urmatoare.

Pentru a activa aceasta optiune mergeti in Settings>Safari>Open Link si bifati optiunea in Background. Pentru a o utiliza in Safari trebuie doar sa apasati indelung pe un link si sa alegeti optiunea open in Background.