Netflix: Anuntul Oficial cu o AVERTIZARE Extrem de Serioasa

Netflix mortal

Netflix, cea mai mare platforma de streaming video la cerere din intreaga lume, este iar in centrul unei controverse, si nu, nu din cauza lui Dave Chappelle, ci din cauza Squid Game, Jocul Calamarului. Netflix a anuntat ca Squid Game a doborat recordurile sale de audienta, ceea ce era de asteptat daca ne gandim la publicitatea masiva facuta in jurul lui, dar aceasta faima vine si cu probleme pe care nu toata lumea le banuia cand titlul a fost lansat.

Netflix este in centrul unor noi controverse in Marea Britanie, iar asta deoarece unele scoli de acolo raporteaza faptul ca in timpul pauzelor elevii incep sa joace jocuri in stilul celor din serialul Squid Game. Unii profesori care au raportat acest lucru spun ca elevi de scoala primara transforma in viata reala jocuri similare cu cele din cadrul Squid Game, iar acest lucru poate deveni extrem de periculos, asa cum s-a intamplat cu unele provocari de le Tik Tok.

Netflix: Anuntul Oficial cu o AVERTIZARE Extrem de Serioasa

Netflix distribuie Squid Game pentru oricine in cadrul platformei sale, insa parintii au optiunea de a restrictiona accesul la acest serial prin setarile pe care le pot face pentru conturile lor, sau cele ale copiilor. Profesorii din Marea Britanie le cer parintilor sa aiba grija ca ai lor copii sa nu vada seriale precum Squid Game prin Netflix inca de la varste fragede, iar asta pentru ca ei pot incerca sa transpuna in realitate jocurile mortale pe care le vad acolo.

“Un grup mic de elevi din școală, în vârstă de aproximativ șase ani, discutau spectacolul și recreau unele scene. De asemenea, profesorul i-a sfătuit pe părinți să verifice setările dispozitivelor lor, deoarece elevii pot accesa și viziona acest spectacol fără știrea părinților lor. Deși unele dintre „jocurile” portretizate ar putea fi privite ca adaptări ale jocurilor tradiționale de teren de joacă, consecințele violente ale eșecului sunt inadecvate pentru telespectatorii mai tineri și aș susține din toată inima calificarea 15 acordată spectacolului.”

Netflix a reusit sa faca din Squid Game un feonmen mondial, ceea ce desigur ca este extrem de profitabil pentru companie, insa profesorii din Marea Britanie le cer parintilor sa fie extrem de atenti. Copiii pot incerca sa se joace in lumea reala jocurile mortale pe care le vad in Squid Game si se pot rani, astfel ca e posibil ca serialul Netflix sa fie in centrul unor atentionari care sa vina nu doar din Marea Britanie, ci si din ale tari de pe glob.

Netflix nu e la prima controversa de acest gen, iar asta pentru ca de-a lungul timpului a lansat multe filme si seriale care au generat discutii foarte multe, asa ca oamenii de acolo sunt obisnuiti cu controverse de acest gen.