Android: Atacul IMPORTANT al Apple pentru Apararea iPhone

Android aparare

Android este cel mai folosit sistem de operare din intreaga lume, cu miliarde de oameni care il folosesc in fiecare zi pe telefoane si tablete, iar numarul este in continua crestere in aceasta perioada. In ciuda faptului ca Android este extrem de popular, are totusi o problema serioasa in ceea ce priveste malware-ul, fiind cunoscut faptul ca exista destule aplicatii care pun in pericol telefoanele oamenilor, iar cei de la Apple lanseaza un nou atac pe aceasta tema, aparand iPhone.

Apple ataca Android in aceasta perioada aparandu-si strategia de a mentine ecosistemul iOS inchis, fara a permite instalarea de aplicatii terte pe iPhone, facand referire la malware-ul care exista pentru sistemul de operare al Google. Apple spune ca exista de pana la 47 de ori mai mult malware pentru Android decat pentru iPhone din cauza faptului ca sistemul de operare este mai deschis si permite instalarea de aplicatii terte din magazine neoficiale.

Android: Atacul IMPORTANT al Apple pentru Apararea iPhone

Android este tinta unui studiu publicat de catre cei de la Apple pentru a isi evidentia strategia de a nu permite instalarea de aplicatii terte pentru iOS, totul in timp ce in Uniunea Europeana se cauta fortarea sa sa permita asta. Apple spune ca riscurile ar creste pentru utilizatorii iPhone daca ar putea instala aplicatii terte din magazine neoficiale, ceea ce este 100% adevarat, si este vizibil in cazul Android, care se confrunta cu aceasta problema de foarte multa vreme.

“De asemenea, este posibil ca utilizatorii să nu aibă de ales decât să încarce o aplicație de care au nevoie pentru a se conecta cu familia și prietenii, deoarece aplicația nu este disponibilă în App Store. De exemplu, dacă încărcarea laterală a fost permisă, unele companii pot alege să-și distribuie aplicațiile exclusiv în afara App Store. Infractorii cibernetici pot păcăli utilizatorii să descarce aplicații prin imitarea aspectului App Store sau prin promovarea accesului gratuit sau extins la servicii sau caracteristici exclusive.”

iPhone este considerat a fi un telefon mult mai sigur decat unul cu sistem de operare Android pentru ca are sisteme de securitate care interzic instalarea de aplicatii din magazine terte, dar care si limiteaza ceea ce pot face ele in telefoane. In cazul Android majoritatea problemelor resimtite de catre oameni din cauza malware-ului au la baza pacalirea lor sa le acorde aplicatiilor diverse permisiuni pe care nu ar trebui sa le aiba, iar Apple vrea sa ajute utilizatorii sa evite asemenea situatii.

Android va ramane intotdeauna liber, in timp ce iOS va ramane inchisa pana cand Comisia Europeana, sau alte agentii guvernamentale vor forta deschiderea sa, ceea ce s-ar putea intampla destul de curand.