Ministrul Apararii: Anuntul de ULTIMA ORA Adus in Atentia Romanilor Astazi

Ministrul Apararii Anuntul ULTIMA ORA Adus Atentia Romanilor Astazi

Ministrul Apararii a publicat astazi o notificare foarte importanta pentru toti romanii din tara, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor oamenilor faptul ca in aceasta perioada el se afla in vizita oficiala in Georgia, acolo unde s-a intalnit cu omologul sau Juansher Burchuladze si a semnat un acord de colaborare.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre ceea ce presupune acest acord de colaborare, el aducand beneficii atat pentru Romania, cat si pentru Georgia, in special in plin razboi in Ucraina, Rusia fiind o amenintare extrem de serioasa inclusiv pentru georgieni de foarte multa vreme, din pacate.

“Împreună cu omologul georgian, Juansher Burchuladze, am semnat, astăzi, la Tbilisi, Acordul de colaborare între Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării din Georgia, dar și Planul Bilateral de Cooperare pentru anul 2022 între ministerele noastre.

Astfel, în ceea ce privește cadrul bilateral, domenii precum instruirea în comun, educația militară sau comunicații și informatică continuă să fie de interes pentru ambele părți, iar Parteneriatul Strategic consfințit prin Declarația Comună semnată la nivel de șefi de stat pe 11 octombrie 2022 vine să ofere o bază și mai solidă dezvoltării cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Cu această ocazie am discutat cu ministrul georgian al apărării aspecte legate de situaţia de securitate regională pe fondul conflictului din Ucraina, stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării, precum și cooperarea în context regional și al organismelor internaționale.

În context #NATO, am reafirmat sprijinul deplin al României pentru avansarea traseului euroatlantic al Republicii Georgia, trecând în revistă împreună măsurile aliate de la Summit-ul de la Madrid dedicate partenerilor, precum și contribuția țării noastre în context aliat la implementarea acestora. Nu în ultimul rând, l-am asigurat pe ministrul Juansher Burchuladze de sprijinul României pentru aspirațiile europene ale Georgiei, continuarea reformelor fiind necesară pentru asigurarea succesului acestui deziderat.

Împreună cu omologul meu georgian am stabilit menținerea unei dinamici constante a dialogului politico-militar, pentru o acţiune cât mai eficientă şi coordonată şi continuarea eforturilor comune dedicate consolidării cooperării în domeniul apărării. Pe durata vizitei în Georgia am avut o întrevedere și cu prim-ministrul Irakli Garibashvili.”