Ministrul Energiei face 2 Anunturi de ULTIM MOMENT pentru Milioane de Romani

Ministrul Energiei face 2 Anunturi ULTIM MOMENT Milioane Romani

Ministrul Energiei a facut astazi 2 anunturi foarte importante care ii vizeaza pe toti romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca aduce in mod oficial in atentia noastra faptul ca in cursul acestei zile a fost votata o rezolutie a Parlamentului European pentru a cere Consiliului UE sa ii permita Romaniei sa devina membra a zonei Schengen.

Ministrul Energiei vorbeste deasemenea si despre o alta masura foarte importanta luata pentru romani, mai exact cea de a discuta cu reprezentantii furnizorilor si distribuitorilor de energie pentru a se pune in aplicare decizii pentru stabilitatea si functionalitatea pietei, precum si o perspectiva corecta a evolutiei in anul 2023.

“Parlamentul European a votat astăzi o rezoluție prin care cere Consiliului Uniunii Europene să aprobe intrarea României noastre în spațiul Schengen! 547 de voturi PENTRU! Țara noastră a avut susținere covârșitoare din partea europarlamentarilor Partidului Popular European, din care face parte PNL, și care este cel mai numeros grup din PE.

Am încredere că România va fi admisă în Spațiul Schengen. Guvernul din care fac parte, alături de prim – ministrul Nicolae Ciucă și colegii din ministere, face toate demersurile necesare pentru ca aderarea la spațiul Schengen să devină o realitate pentru țara noastră!

Împreună cu premierul Nicolae Ciuca si alături de lideri ai coaliției și de colegi din Guvern am avut o întalnire cu reprezentanții furnizorilor și distribuitorilor de energie. Soluțiile necesare pe termen scurt și mediu vizează stabilitatea si funcționalitatea pieței, precum și o perspectivă corectă a evoluției în anul 2023, în contextul noilor prevederi ale Regulamentului European 1854/6 octombrie a.c.

La întâlnire au participat, alături de premierul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, președintele și vicepreședintele ANRE, Dumitru Chiriță, respectiv Zoltan Nagy-Bege.

Din partea furnizorilor și distribuitorilor de energie au participat reprezentanții board-ului Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie din România (ACUE).”