PPC România Anunță Demararea unui Nou Proiect pentru Rețeaua din România

PPC România Anunță Demararea Nou Proiect Rețeaua România

PPC România, a anunțat demararea unui amplu proiect de modernizare a infrastructurii electrice din localitatea Cenad, județul Timiș. Investiția în valoare de 58 de milioane de lei, inclusiv TVA, va aduce beneficii directe pentru aproximativ 1.600 de locuitori prin îmbunătățirea substanțială a calității serviciilor de distribuție a energiei electrice.

Finanțare europeană pentru dezvoltarea sustenabilă a rețelei electrice

Proiectul de modernizare implementat de PPC România beneficiază de o finanțare substanțială din Fondul pentru Modernizare, Programul Cheie 3.2, în valoare de 34,45 milioane de lei. Această investiție se înscrie în strategia mai amplă a PPC România de dezvoltare a unei infrastructuri electrice moderne, reziliente și adaptate la provocările schimbărilor climatice.

Mihai Pește, Director General al Rețele Electrice România, a explicat obiectivele strategice ale acestei investiții: “În Cenad, investim în modernizarea și digitalizarea rețelei electrice pentru a crea o rețea rezilientă și rezistentă la provocările schimbărilor climatice. Soluțiile includ trecerea rețelei de medie și parțial a celei de joasă tensiune din construcție aeriană în subteran, instalarea de echipamente de comutație de medie tensiune dotate cu protecții și ce pot fi comandate de la distanță pentru a asigura timpi minimi de realimentare, precum și înlocuirea branșamentelor clienților noștri.”

Transformări tehnologice majore în infrastructura electrică

Componentele principale ale proiectului PPC România din Cenad includ modernizarea a opt posturi de transformare aeriene, care vor fi înlocuite cu posturi de transformare în anvelopă de beton. Această îmbunătățire tehnologică va permite integrarea posturilor în sistemul automatizat de telecontrol, optimizând astfel serviciul de distribuție prin reducerea duratei și frecvenței întreruperilor, precum și îmbunătățirea calității energiei electrice furnizate.

Rețeaua de joasă tensiune va fi complet reconfigurată prin înlocuirea liniilor aeriene pe o lungime impresionantă de 41,2 kilometri. În plus, PPC România va introduce în subteran circuite de joasă tensiune pe o distanță de 2,92 kilometri și linii de medie tensiune pe 8,65 kilometri, reducând astfel impactul vizual asupra peisajului istoric local.

Digitalizarea și monitorizarea avansată a rețelei electrice

Un aspect deosebit de important al investiției PPC România constă în instalarea unei infrastructuri de comunicații de ultimă generație. Liniile de fibră optică vor asigura comunicația rapidă necesară pentru activitățile de monitorizare și control la distanță a rețelei electrice.

Fiecare post de transformare va fi echipat cu analizoare de calitate a energiei electrice, permițând o supraveghere continuă și precisă a parametrilor de funcționare.

Directorul General al Rețele Electrice România a subliniat beneficiile multiple ale acestui proiect: “Proiectul aduce beneficii în ceea ce privește siguranța în alimentarea cu energie electrică, are un impact minim asupra mediului, în același timp reducând la zero poluarea vizuală contribuind astfel la conservarea aspectul istoric al localității.”

Îmbunătățiri pentru consumatorii finali

Toți cei peste 1.600 de clienți afectați de modernizarea rețelei vor beneficia de înlocuirea branșamentelor existente. Cu această ocazie, PPC România va amplasa grupurile de măsură la limita de proprietate, conform standardelor moderne de distribuție a energiei electrice.

Pentru minimizarea disconfortului în timpul execuției lucrărilor, compania din grupul PPC România va programa și anunța în avans eventualele întreruperi temporare ale alimentării cu energie electrică. Mihai Pește a asigurat comunitatea locală că “pe durata lucrărilor vom lua toate măsurile necesare și vom face toate eforturile pentru a minimiza posibilul disconfort resimțit de clienți și comunitate.”

PPC România – lider în distribuția energiei electrice

Rețele Electrice România, parte integrantă a grupului PPC România, operează o rețea extensivă cu o lungime totală de aproximativ 134.000 de kilometri în trei zone strategice ale țării: Muntenia, inclusiv Bucureștiul, Banatul și Dobrogea. Compania acoperă o treime din piața locală de distribuție și administrează 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.

Investițiile continue ale PPC România în modernizarea infrastructurii electrice demonstrează angajamentul companiei față de îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța rețelelor și implementarea standardelor de mediu ale grupului. Proiectul din Cenad reprezintă un exemplu concret al viziunii PPC România pentru dezvoltarea unei infrastructuri energetice sustenabile și performante în România.