Apple, Nokia si RIM ar fi oferit serviciului secret indian metode prin care sa spioneze terminalele mobile vandute in India

   Recent serverele serviciului secret indian au fost sparte si cateva documente foarte interesante au fost date publicitatii de catre hackerii care au obtinu acces la informatiile de pe respectivele servere. Conform celor de la ZDNet, Apple, Nokia si RIM ar fi oferit serviciilor secrete indiene o modalitate prin care pot fi interceptate convorbirile si informatiile trimise de pe telefoanele mobile produse in regim propriu. Se pare ca Armata indiana a folosit informatiile oferite de cele trei companii pentru a spiona o conferinta la care au participat reprezentanti ai SUA si China iar totul pare sa fi fost un adevarat succes.

The documents claim the existence of a system known as RINOA SUR. While I did not find what SUR stands for but RINOA is RIM, NOkia and Apple. And this is where things start to get very interesting, according to the set of documents, the RINOA SUR platform was used to spy on the USCC—the US-China Economic and Security Review Commission. Let’s take a moment for that to digest. 

   Se crede ca accesul la sistemul de operare al terminalelor produse de cele 3 companii ar fi fost oferit dupa ce guvernul le-ar fi amenintat cu interzicerea comercializarii propriilor produse pe piata indiana. E greu de crezut ca Apple ar fi fost de acord cu asa ceva insa deocamdata se pare ca nu a prea avut de ales si decizia lor este, dupa mine, gresita dar numai daca este adevarata. Problema este ca adevarul noi nu il vom afla vreodata pentru ca toate cele 3 companii nu vor recunoaste in mod public faptul ca au permis guvernului unei tari sa isi spioneze fara restrictii proprii cetateni dar si oficiali de rang inalt ai altor tari.