Motorola actioneaza Apple in judecata in Florida, ia in vizor iPhone 4S si iCloud

Apple vs Motorola

   Recent in Florida Motorola a intentat un nou proces companiei Apple acuzand-o de incalcarea unor brevete de inventie in dezvoltarea iPhone 4S si iCloud. Acesta este cel de-al doilea proces intentat de Motorola impotriva iCloud si iPhone 4S, primul fiind intentat in Germania unde compania a castigat posibilitatea de a suspenda vanzarile de iDevice-uri insa nu a luat decizia de a se folosi de ea. In acest nou proces Motorola invoca incalcarea a nu mai putin de 6 brevete de inventie pentru: ascunderea antenei intr-un design pentru telefoane mobile, un sistem de mesagerie printr-o conexiune wireless, un sistem de identificare a telefoanelor care se conecteaza la o retea, sisteme de filtrare a datelor, etc.

According to court documents, Motorola has launched their second patent infringement lawsuit against Apple in Florida. In Motorola’s new complaint they claim that Apple is infringing on six additional patents ranging from concealing an external antenna on a cell phone on through to a wireless messaging system. Motorola is mainly focusing on Apple’s iPhone 4S smartphone and iCloud services as being the product and service infringing on their patents. It’s safe to say that Google has given Motorola the green light and their blessing to proceed with this case.    

   Procesul intentat de Motorola in Florida este destul de important deoarece brevetele pe care compania incearca sa le apere ar putea fi incalcate de Apple in iPhone 4S si iCloud. Daca o instanta din Germania a dat castig de cauza celor de la Motorola, o instanta din SUA ar putea face acelasi lucru is in acest caz Apple ar putea fi obligata sa nu mai importe terminale iPhone 4S in tara in care inregistreaza cele mai multe vanzari. Cum se vor rezolva lucrurile vom afla abia peste cateva luni cand se va lua o hotarare in acest proces.