Dev Team foloseste inutil un exploit ce putea fi extrem de important in viitor

  Ieri Dev Team a lansat redsn0w 0.9.11 beta 1, o noua versiune a programului care ne permite sa facem restore iDevice-urilor noastre fara a folosi iTunes. Cea mai importanta functie are legatura cu posibilitatea de a face downgrade de la iOS 5.1/5.1.1 la iOS 5.0.1/5.1 sau restore direct de la iOS 5.0.1/5.1 la aceeasi versiune. Dev Team a folosit un exploit special pentru aceasta functie, exploit pe care Apple il poate bloca in orice versiune noua a iOS si cred ca Dev Team a gresit scotandu-l acum.

  Pod2G a confirmat ieri ca poate face jailbreak tabletei iPad 3 pe iOS 5.1.1 si avand aceasta confirmare, practic optiunea de a face restore/downgrade la versiuni vechi ale iOS este inutila. Cred ca acest exploit ar fi fost mult mai util dupa ce ar fi fost lansat iOS 5.1.2 sau 5.2 pentru ca e putin probabil ca o noua solutie de jailbreak sa apara intre WWDC 2012 si lansarea iOS 6 din toamna. Daca Dev Team ar fi publicat atunci exploit-uri, utilizatorii ar fi putut utiliza iOS 6 beta si ar fi putut reveni la iOS 5.x, insa nu se stie daca acest lucru va fi posibil.

  Din punctul meu de vedere Dev Team a grabit lansarea acestui exploit si este ciudat modul lor de a actiona avand in vedere ca Apple poate bloca exploit-ul printr-un simplu update al iOS.