iPhone 5 si noul sau procesor

  Aseara au aparut primele informatii concrete in legatura cu SoC-ul pe care viitorul iPhone 5 ar urma sa il aiba si ele denota faptul ca Apple ar urma sa faca niste schimbari interesante in acest produs. Aseara ni s-a spus ca un prototip al iPhone 5, pe care Apple il testeaza acum, ruleaza procesorul cu numele de cod ARM S5L8950X, care este produs de Samsung si vorbim despre o noua generatie de procesoare care probabil inca nu a ajuns in vreun iDevice. iPad 2 si iPhone 4S au procesoare din seria ARM S5L8940X, iPad 3 are un procesor din seria ARM S5L8945X, insa la iPhone 5 ar trebui sa vedem procesorul pe care multi il asteptau de fapt in iPad 3.

  De ce este foarte important codul de identificare al noului procesor? Ei bine pentru ca el ne da de inteles ca Apple ar putea lansa in sfarsit chip-ul A6 care se presupunea ca va fi quad-core. Primul chip A4 lansat de Apple avea numele de cod ARM S5L8930X, chip-ul A5 are numele de cod ARM S5L8940X, chip-ul A5X din iPad 3 are numele de cod ARM S5L8945X, iar chip-ul cu numele de cod ARM S5L8950X ar trebui sa fie A6. In interiorul Apple chip-ul viitorului iPhone este cunoscut cu numele de cod A5-xxx si prin aceasta denumire compania incearca doar sa pastreze secret adevaratul nume al viitorului procesor.

  In momentul de fata nu exista date concrete care sa ne dea de inteles ca viitorul SoC din iPhone 5 se va numi A6, insa chiar daca el se va numi asa asta nu inseamna ca el va fi quad-core, asa cum cereau multi. In momentul de fata pare mult mai sigura lansarea unui SoC asemanator cu A5-ul actual, insa construit folosind un proces de fabricatie eficient care, in principal, ar putea genera o crestere semnificativa a autonomiei bateriei. Desigur ca Apple ar putea decide chiar sa creasca frecventa procesorului in baza caruia ruleaza iPhone-ul, insa mai departe de atat nu cred ca se va merge si implementarea unui procesor quad-core in iPhone este inutila.

  Eu sunt destul de convins ca procesorul din iPhone 5 nu va uimi prin frecventa ridicata sau numar dublu de nuclee, ci va administra foarte eficient energia, va oferi o autonomia mai buna si va pastra performantele si asa ridicate ale iPhone 4S. Cantitatea dubla de RAM ne va permite sa rulam aproape orice fara probleme, deci recomandarea mea este sa fiti rezervati cu privire la anuntul Apple din octombrie deoarece nu cred ca veti vedea specificatii pompoase care sunt inutile in viata reala.