FAQ

Cu fiecare nou update de firmware (major sau nu) Apple incearca sa aduca patch-uri pentru exploit-urile gasite in softul telefonului. Voi incerca sa insir cateva din cele mai des intalnite si mai importante intrebari, a caror raspuns de multe ori le da fiori unora. Lista va fi completata cu trecerea timpului.

Ce inseamna activare?

Activarea este procesul prin care software-ul telefonului se conecteaza la serverele Apple si se inregistreaza, oferind totodata accesul in telefon. Activarea este necesara pentru a debloca functiile telefonului. Pentru activare este necesara conectarea telefonului cu iTunes avand introdusa cartela SIM apartinand operatorului de unde a fost cumparat telefonul. – Procesul de activare este necesar pentru folosirea functiei PUSH.

Ce inseamna hacktivare?

Hacktivarea este procesul prin care un telefon este activat folosind un jailbreak tool in lipsa unui SIM oficial. Duce la pierderea garantiei in cazul in care operatorul de la care e cumparat afla ca ati facut acest lucru.

Ce inseamna jailbreak?

Procesul de jailbreak presupune folosirea unor programele cu ajutorul carora soft-ul telefonului este spart permitand astfel instalarea oricaror aplicatii cat si customizarea de orice fel a telefonului. – Duce la pierderea garantiei in cazul in care operatorul de la care e cumparat afla ca ati facut acest lucru.

Ce inseamna unlock?

Unlock sau deblocare pe romaneste presupune dupa cum unii intuiesc posibilitatea de a folosi telefonul cu orice operator. Unlock-ul se face doar daca telefonul a fost jailbreak-uit inainte si necesita instalarea unui mic programel din Cydia  numit ultrasn0w care introduce un exploit in soft-ul telefonului permitand astfel folosirea oricarui sim cu telefonul. – Duce la pierderea garantiei in cazul in care operatorul de la care e cumparat afla ca ati facut acest lucru.

Ce este AppStore?

AppStore este magazinul de aplicatii apartinand Apple prin intermediul caruia se vand aplicatii pentru iPhone. Poate fi accesat atat din iTunes cat si din telefon.

Ce este Cydia?

Cydia este asemanator AppStore-ului insa doar prin prisma faptului ca se pot downloada aplicatii din el. Asemanarile se opresc aici. Cydia spre deosebire de AppStore este locul unde sunt introduse aplicatii care se folosesc de facilitatile oferite de jailbreak-ul telefonului si pe care Apple nu le recomanda, nu le recunoaste si nici nu le accepta in AppStore. In Cydia se gasesc de la aplicatii, teme, tonuri de apel, tonuri pentru sms-uri pana la patch`uri care modifica modul in care functioneaza telefonul. Cydia poate fi folosita doar cu jailbreak si este instalata numai dupa jailbreak.

Ce este baseband-ul?

Simplificat baseband`ul se ocupa de semnal, retea, operator. Orice update de baseband poate duce la pierderea semnalului cat si a posibilitatii de a folosi orice SIM cu telefonul. Update-ul de baseband se face doar prin restore din iTunes si NICIODATA automat! Update-ul poate fi evitat folosind PwnageTool. Aveti FOARTE mare grija cand faceti un restore al telefonului, daca nu sunteti atenti puteti ramane cu un telefon blocat pentru nu se stie cat timp.

Ce este ultrasn0w?

Ultrasn0w este soft-ul prin care se face deblocarea telefonului. Poate fi instalat doar din Cydia si numai dupa jailbreak.

Ce inseamna neverlocked?

Neverlocked este termenul folosit pentru un iPhone decodat din fabrica, adica nu a fost blocat vreodata pe reteaua vreunui operator de telefonie mobila.

Ce este PwnageTool?

PwnageTool este un program creeat de Dev-Team prin intermediul caruia pot fi customizate firmware-urile lansate de Apple. Nu exista versiune Windows al acestui program. Este in lucru dar nu se stie o data la care va fi lansata.

Cine este Dev-Team?

Dev-Team este o grupare de hackeri care de ani buni creeaza GRATUIT programele de deblocare folosite de milioane de utilizatori ai iPhone-ului din intreaga lume. ATENTIE!!! Toate soft-urile de jailbreak si deblocare sunt GRATUITE!!! Nu va lasati pacaliti de persoanele care va cer bani pentru asa ceva!

Ce se intampla daca am baseband 05.11.07?

Urmezi tutorialul pentru Windows ori Mac pentru a face deblocarea.

Nu am semnal dupa jailbreak

Daca ati facut restore telefonului si nu aveti semnal dupa jailbreak(si nici inainte) inseamna ca trebuie sa reinstalati ultrasn0w sau blacksn0w folosind unul din aceste tutoriale : deblocare cu ultrasn0w , deblocare blacksn0w Windows , deblocare blacksn0w Mac. Daca ai un telefon neverlocked nu e necesar sa instalezi aceste programe de deblocare, poti incerca un reset network settings.

iPhone 3GS intra in recovery mode(cere conectat la iTunes) dupa restart/jailbreak.

Cel mai probabil telefonul vostru este unu luat recent(daca nu este asa va rog sa cereti ajutor aici) si are bootrom modificat – o piesa hardware din interiorul telefonului care a fost modificata de Apple dupa prima serie de 3GS-uri pentru a bloca posibilitatea de jailbreak – si NU POATE FI JAILBREAK-UIT PRIN NICI O METODA DEOCAMDATA. ATENTIE!!! Indiferent de ce metoda incercati, de ce va promite cineva sau altcineva, de ce oferte gasiti pe internet, totul este fals! Cand va aparea o metoda de jailbreak total pentru acest tip de telefoane, va aparea aici, asa ca nu aveti incredere in nici o persoana care va spune ca exista asa ceva pentru ca deocamdata nu exista.