iPad 2 si orice produse Apple achizitionate din SUA au garantie valabila in Romania

Inca dinaintea de a achizitiona tableta iPad 2 am primit intrebari legate de posibilitatea de a rezolva eventuale probleme de garantie la un service autorizat Apple din Romania. Din fericire am un raspuns 100% sigur pentru aceasta intrebare care este mai mult ca sigur legat e faptul ca anul trecut Apple a relaxat regulile privitoare la rezolvarea garantiei internationale in ceea ce priveste UE. Mai exact, daca achizitionati un produs Apple in Germania, el va putea fi reparat in Romania in baza garantiei internationale fara nici o problema. Apple a fost obligata de Comisia Europeana sa permita acest lucru si din fericire compania s-a supus iar acelasi lucru este valabil si pentru produsele achizitionate din SUA.

In ceea ce priveste produsele achizitionate din SUA, Apple sustine pe site-ul sau ca produsele sale pot fi reparate in orice tara unde exista un service Apple sau service autorizat Apple in baza garantiei internationale. Din ce explica ei acolo se pare ca produsele pot fi reparate oriunde iar service-ul/utilizatorul vor suporta taxele de transport a produselor si eventualele taxe locale. Am trimis cate un email celor de la Noumax si iStyle in care i-am intrebat despre posibilitatea rezolvarii in Romania a unei probleme de garantie pentru un produs cumparat in SUA si am primit un raspuns de la Noumax prin care mi s-a confirmat faptul ca garantia pentru orice produse Apple este internationala si valabila in Romania. iStyle in schimb nu acorda garantie pentru tablete iPad 2.

Practic orice cumparati din SUA : iPhone, iPad, iPod Touch sau Mac, are garantie valabila in Romania timp de un an de zile, adica atat cat ofera si Apple acolo.

UPDATE: Iata si schimbul de replici :

Email trimis de mine :

Buna ziua,
Stiu ca Apple permite primirea in garantie a produselor achizitionate intr-o tara membra UE insa aceasta politica se aplica si in cazul produselor achizitionate din SUA? As dori sa stiu daca o tableta iPad 2, iPad, un iPhone, iPod Touch sau chiar un Mac achizitionat un SUA poate fi primit in garantie la service-ul dumneavoastra si poate fi reparat in baza acestei garantii.

Raspuns primit de la un reprezentant Noumax :

Da, orice produs Apple are garantie internationala Apple de 1 an. Aceasta este valabila si la noi, ca service autorizat Apple.

34 COMENTARII

  1. @zaone, ar trebui sa explici si cum anume functioneaza garantia internationala apple. functioneaza doar pe baza codului de pe cutia produsului si il verifica in sistem, sau e nevoie de o garantie clasica (o foaie de hartie, un contract, practic, intre magazinul de unde ai luat-o si tine). Fiindca multi spun ca au garantie internationala insa nu-ti dau nimic in plus fata de cutia in tipla.

    Asta daca ai idee…

  2. Te contrazic,luna trecuta am participag la intalnirea anuala a utilizatorilor de mac din Romania iar acolo a fost si un reprezentant Noumax care ne-a raspuns la multe intrebari.
    Orice produs Apple ce se vinde in Romania OFICIAL beneficiaza de garantie internationala.
    iPad,iPad 2 nu beneficiaza de garantie deoarece el nu se vinde oficial in Romania.

  3. @zaone: cand ai pus intrebarea te-ai referit la iPad? Sau la “orice produs Apple”?
    Eu am intrebat special despre garantia iPad si mi s-a spus clar,NU.

  4. zaone dar daca nu am bon sau factura? ca yo l-am castigat la un concurs organizat de o firma din danemarca… este achizitionat din Apple Store Danemarca … mi l-au trimis prin curierat … iphone 4 16gb neverlocked

  5. @zaone se pare ca ai dreptate,am sunat chiar acum la Noumax si mi-au confirmat ca odata cu lansarea iPad 2 ofera garantie si in Romania,in februarie nu ofereau pentru iPad 1.
    Pot sa zic ca ma bucura vestea,o sa am si eu garantie la iPad 🙂

  6. dar daca nu am bon sau factura? am un iphone 4 castigat la un concurs organizat de o firma din danemarca … mi l=-au trimis prin curierat fara bon fara nimic … doar cutia sigilata

  7. Mostwnted: ai garantie chiar daca nj ai bon,il vede dupa serial.
    Sa nu fie furat sau ceva asemanator,asta e singura conditie 🙂

  8. acu nu stiu daca e furat … nu cred ca-l furau sa mi-l trimita mie gratis 😀 … treb sa fi stupid sa faci asta 😀 … este vorba de firma care a facut aplicatia Vopium 😀

    scuze de al 2lea comment dar nu aparuse primu si am crezut ca nu s-a postat

  9. Iar dacă îl cumperi din UE, ar trebui să acorde garanÈ›ia legală de 2 ani, cât este minimul obligatoriu în toată UE, pentru că garanÈ›iile legale sunt prioritare față de garanÈ›iile de producător care ar oferi condiÈ›ii inferioare față de drepturile legale de garanÈ›ie. ÃŽnsă românaÈ™ii de la service-urile din RO mimează necunoaÈ™terea legii È™i încearcă să nu acorde garanÈ›ie după primul an – la service-urile din vest, în schimb, nu se întâlnesc astfel de eschivări!

  10. Acum cateva luni mi am cumparat un ipod 4 touch la cutie, sigilat, de la un baiat (nu stiu de unde il cumparase mai exact). Dupa nu mai putin de 1 luna mi s a stricat iar dupa lungi cautari dupa un service de incredere, am dat de cei de la Noumax. Le am trimis un eMail in care le am spus problema iar a 2 a zi am primit si raspuns spunandu mi sa l trimit prin curier la servisul lor si sa constate problema. L am trimis, l au verificat si mi au spus ca nu mai au ce sa i faca, o sa l trimita in USA pentru al schimba. Neavand nici un act la mana (bon,garantie), i am intrebat cat ma costa toata treaba asta si mi au spus ca nimic, produsele de la Apple avand garantie internationala. SI uite asa dupa 4-5 zile am avut un ipod 4 touch nou nout datorita celor de la Noumax 🙂

  11. am un ipod cumparat acum o luna in irlanda. practic, ce pot face in romania? e complet mort, nu reactioneaza la nici un buton. va rog sa ma ajutati

  12. i s-a descarcat complet bateria, s-a inchis, acum e conectat la laptop de cateva ore si nu reactioneaza nici daca apas doar butonul de start, sau de home separat, nici simultan 10 secunde. itunes nu il recunoaste ca fiind conectat. e un ipod touch

  13. Conecteaza-l direct la priza nu la laptop. Daca nici asa nu porneste atunci du-l la un service. E posibil sa fie nevoie de o desfacere si o deconectare a bateriei ca sa isi revina.

  14. Salut,

    Acum cateva zile am comandat de pe http://www.amazon.com/gp/product/B002M3SO1U/ref=oh_o00_s00_i00_details un ipod nano (nou) care va fi livrat la o adresa din SUA apoi imi va fi trimis prin cineva in Romania. Factura nu va fi pe numele meu.
    Beneficiez de garantie in Romania? Daca nu, pentru a beneficia de garantie era nevoie sa-l achizitionez de pe site-ul oficial apple?
    Factura trebuie sa fie, obligatoriu, pe numele meu?
    Mai am la dispozitie o zi pentru a anula comanda.

    Multumesc!

  15. Beneficiezi de garantie. Noumax nu cere bonuri sau facturi, iStyle le cere. Ar fi bine sa ai un bon sau o factura. Nu stiu cum e cu acceptatul daca nu e pe numele tau.

  16. Salut. Daca ,de exemplu,mi s-a spart digitizerul,cei de la Noumax il inlocuiesc gratis in baza garantiei internationale?. Mentionez ca am si garantie la orange la el,dar e luat pe firma (care nu e a mea) si nu am acces la factura momentan.

  17. Garantie Apple este egala cu zero.
    Am cumparat 2 telefoane iphone 4S libere in orice retea de la theph addict SRL probabil cei mai mari hoti si excroci de pe la noi! Am dat telefoanele cadou si surpriza telefoanele sunt codate! firma refuza sa le deodeze ca cica nu exista solutie de decodare find prea noi telefoanele si nici nu vor sa schimbe telefoanele.situatia asta dureaza de 3 luni.
    Daca va ganditi sa cumparati de la thep, mai ganditi-va daca nu vreti sa ramaneti fara bani.

  18. am un iphone 5 … am contactat noumax si mi-au spus ca telefonul nu poate fii reaparat(inlocuit) in romania pentru ca e cumparat din US ..Butonul de power este defect si telefonul este in garantie …Ma poate ajuta cineva cu un sfat ce as putea face in aceasta situatie?