Video: Unele modele MacBook Air 2011 sunt echipate cu SSD-uri diferite ale caror performante variaza

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U_vaZl0H56o[/youtube]

     Saptamana trecuta Apple a lansat o noua linie MacBook Air si v-am prezentat atunci cateva benchmark-uri pentru performantele noilor produse. Din pacate saptamana aceasta s-a descoperit ca MacBook-urile vin cu 2 tipuri de SSD-uri(hard disk-urile implementate de Apple), unul al companiei Samsung si unul al companiei Toshiba. Dintre cele 2, cel al companiei Toshiba are performante mai slabe cu 30 – 40% in anumite cazuri insa partea cea mai proasta este ca performantele sunt mai slabe chiar si decat versiunea din 2010 a MacBook Air-urilor. Practic in teste un SSD al Samsung a obtinut un scor de 246MB/s la scriere si 262MB/s la citire iar un SSD al Toshiba a obtinut un scor de 156 MB/sla scriere 208 MB/s la citire iar aici vorbim doar despre versiunea de 128GB.

      SSD-urile celor de la Toshiba au fost incluse doar in MacBook Air-urile de 13 inch din cate se pare iar modelul de 11 inch a fost dotat cu SSD-ul mai rapid al celor de la Samsung. In clip aveti o metoda foarte simpla de a verifica daca SSD-ul unui MacBook Air este fabricat de catre Toshiba sau Samsung. In momentul de fata nu exista nici un motiv pentru inlocuirea unui Air cu SSD fabricat de Toshiba deoarece toate produsele disponibile in magazine au acelasi SSD deci trebuie sa va obisnuiti deocamdata cu gandul ca veti avea performante usor mai slabe.

11 COMENTARII

  1. diferenta nu e mare… castigi un minut-2 din viata fata de un 7200 rpm hdd sata fata de un ssd. Ma gandeam sa scoata baietii ssduri care au viteza RAM-ului DDR3. si sa vezi distractie.

  2. ba este destul de mare diferenta, ia stai ca degeaba 2 minute in plus si ia nu stai sa vedem? Si omul are mare dreptate, da noi suntem obisnuiti sa spunem adidasi la pantofi sport.

    Daca tot ai puterea asta si multi te citesc si te apreciaza, de ce sa nu incerci sa schimbi ceva.

    Intre hdd s-ata 3 sau un ssd nu este foarte mare diferenta, dar laptopurile vin de obicei cu 5400 rpm si nu mai conteaza daca este s-ata 1,2,3, iar aici diferenta de la 50 MB/S la 200 MB/s deci de pana la 4 ori, iar asta nu tine doar de transferul intre partitii sa zic, de copierea pe un alt suport, de pe internet ci si de deschiderea app.

  3. Greseala e in capul tau, ca nu intelegi lucruri simple, daca eram unul dintre cei mai prosti te consideram un zeu ca m-ai invatzat ce e ala ssd nu un ratat cum m-ai facut sa te condider acum.

  4. @Stean: Eu am incercat sa iti explic motivul acelei formulari, ai inteles bine, nu ai inteles, e la fel de bine. Urmatoarea data cand ataci oameni fara rost o sa inteleg ca nu ai ce cauta aici. Ori te comporti civilizat ori nu te manifesti. Te-a luat eugen peste picior dar nu te-a jignit.
    Eugen e valabil si pentru tine, nu trebuia sa incepi si nu e nevoie sa te cobori la rangul unei persoane care te jigneste.
    Nu stiu, unora le e greu sa comenteze fara sa faca o ironie sau sa injure, oare o fi frumos?

  5. bine toti stim ca ssd e un inlocuitor de hard disc care consuma mai putin.daca nu spunea stefan muream prosti.uite asa am comentat si eu aiurea offtopic.

  6. ce sa zic,samsung aia,imitatiile alea ieftine asiatice,parteneriatele pe care apple vrea sa le sisteze,o sa fie revolutie,cu noile componente de la nus ce companie,oricum chiar daca noile produse apple vor fi mult mai proaste decat cele vechi,tigris regalis va dormi linistit stiind ca apple nu mai foloseste componente de la ”penibilii” aia de samsung…

  7. l am de doaua saptamani un MBA 13″ si pot spune ca este uimitor, eram fan win pana sa am aceasta jucarie fantastica, din toate punctele de vedere. Frumoasa prezentare.