Vezi Romania de sus – zborul meu cu un balon ultrausor

    Saptamana trecuta va spuneam ca Orange Romania deruleaza o foarte frumoasa campanie prin care ofera oamenilor posibilitatea de a castiga o extrem de interesanta calatorie cu balonul. Tot atunci va spuneam ca eu voi participa la aceasta campanie si ma voi ridica deasupra Romaniei pentru a va povesti experienta din spatele unei asemenea calatorii. Ei bine, in dimineata zilei de duminica am pornit impreuna cu cei de la Orange si cu bloggerii Razvan Pascu, Cristina Bazavan si Costin Cocioaba spre o locatie din apropierea barajului Mihailesti unde ne asteptau cele doua baloane ale companiei romanesti.

      Ajuns acolo am privit pentru prima oara un balon ultra-usor indeaproape si nu ma gandeam decat cum voi trece printr-un zbor deasupra Romaniei intr-un aparat care parea atat de fragil. Din pacate in dimineata zilei de duminica vantul isi facea de cap iar noi am fost atentionati de John Balon, omul caruia trebuie sa ii multumim pentru intreaga experienta si pentru titlurile nobiliare despre care voi vorbi mai jos, ca exista posibilitatea ca zborul nostru sa nu aiba loc din cauza vantului care nu era prea cooperant. Pentru a ne demonstra ce efect ar putea avea un zbor la respectiva ora a umflat un balon, i-a dat drumul in aer si in doar cateva secunde l-am vazut zburand la cateva zeci de metri de noi, moment in care am realizat ce ne asteapta cand ne vom incepe calatoria.

      Din fericire vantul s-a oprit, ne-am facut toti curaj si ne-am urcat in cele 2 baloane iar in cateva minute zburam deja deasupra campiilor din zona. Am avut ocazia de a zbura alaturi de Razvan Pascu si de un pilot veteran care mi-a oferit una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea. De la decolare si pana la aterizare am simtit ca timpul sta in loc, desi zburam cu aproximativ 25 km/h, iar cele 30 de minute de zbor au trecut mult mai rapid decat mi-as fi imaginat. Ma gandeam ca imi va fi frica, ma gandeam ca imi va fi rau, insa in balon nu simti nimic, nici macar adierea vantului si ai ocazia de a vedea o foarte frumoasa imagine panoramica a Romaniei pe care noi o tratam cu atat de multa indiferenta.

      Am avut ocazia sa vad caprioare zburdand exact sub noi, 2 deltaplane apropiindu-se indeajuns de mult incat pilotii sa ne faca din mana, un rasarit de soare de la 300 de metri altitudine si totul fara a simti in vreun moment frica pe care oamenii o experimenteaza in timpul unui zbor.

      Calatoria cu balonul a fost una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea si le multumesc celor de la Orange pentru aceasta oportunitate. La finalul calatoriei am participat la o mica, ceremonie dedicata celor care zboara prima oara cu balonul, ceremonie in care ni “s-a taiat motul”, am fost stropiti cu sampanie si ni s-a oferit fiecaruia in parte titlu nobiliar de Conte/Contesa de Milcovatu(locatia in care am aterizat) de catre “regele” John Balon.

      Va recomand sa va inscrieti in campania “Vezi Romania de sus” a celor de la Orange pentru ca daca veti fi alesi veti avea ocazia de a face o calatorie extraordinara, poate unica in viata. Pentru restul oraselor va puteti inscrie in campanie “Vezi Romania de sus” pana la urmatoarele date :

  • 24 – 25 septembrie – Iaşi – (completează talonul până la 21 septembrie)
  • 27 – 28 septembrie – Cluj Napoca – (completează talonul până la 24 septembrie)
  • 30 septembrie – 1 octombrie – Baia Mare – (completează talonul până la 27 septembrie)
  • 12 – 13 octombrie – Craiova – (completează talonul până la 9 octombrie)
  • 15 – 16 octombrie – Timişoara – (completează talonul până la 12 octombrie)
  • 18 – 19 octombrie – Sibiu – (completează talonul până la 15 octombrie)