Video: Siri poate fi utilizat pentru a porni si opri o masina

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tAQMXbrDgbM[/youtube]

   Zilele trecute v-am prezentat un clip video in care asistentul personal Siri era utilizat pentru a regla temperatura unui termostat. Un proxy server era atunci utilizat pentru a obtine aceasta conexiuen dintre Siri si termostat iar acelasi principiu sta acum la baza unei alte conexiuni, de aceasta data dintre Siri si telecomanda unei masini. Teoretic Siri poate fi utilizat pentru a da telecomenzii comanda de a porni sau opri o masina, totul folosind o retea Wi-Fi si un proxy server care analizeaza si retransmite comanda catre Siri iar clipul video de mai sus este cea mai buna demonstratie.

Yes, it really does control my car! ;) I created a new ruby plugin that is used by plamoni’s “Siri Proxy”, a proxy server for Apple’s Siri assistant. This proxy server allows for the creation of custom plugins that can intercept recognized speech and perform virtually any function imaginable (programmable, scriptable).

The “Siri Proxy” plugin I wrote handles interaction with a php script that runs on my web server. The php script, which I developed months ago for personal use, allows me to send commands to my car which has a Viper SmartStart module installed.

    Pentru un om grabit “smecheria” facuta utilizand Siri nu prea are farmec insa pentru a impresiona prietenii cu siguranta are rost. Practic Apple ne-a dat o noua jucarie pe maini si se pare ca doar imaginatia utilizatorilor este limita in care poate functiona Siri. Pe masura ce Apple va implementa functii noi in asistentul sau personal vom vedea din ce in ce mai multe dovezi de acest gen si cred ca dezvoltatorii vor deveni din ce in ce mai inventivi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aPCpqXyFA8U[/youtube]