Video: Siri modificat pentru a interactiona cu aproape orice fel de dispozitive electronice

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AN6wy0keQqo[/youtube]

   Saptamana aceasta v-am spus ca o companie numita AppLidium a reusit sa sparga protocolul de securitate al Siri, dand oricui posibilitatea de a porta asistentul personal pe aproape orice gen de dispozitiv dar si de a modifica functionalitatea acestuia. Ei bine in baza informatiilor oferite de AppLidium, un dezvoltator a reusit sa modifice felul in care functioneaza Siri si a reusit sa il convinga sa citeasca informatiile afisate de un termostat dar sa si controleze functionalitatea acestuia. Totul este facut fara a interveni direct asupra terminalului, deci oricine poate face tot ce vedem in clip.

   Dezvoltatorul din imagini a facut si un proxy server care permite oricui sa preia traficul facut de Siri si sa modifice felul in care asistentul personal raspunde la intrebari. Nu este nevoie de jailbreak pentru a face acest lucru insa este nevoie de cunostinte avansate in lucrul cu acest gen de sisteme. Informatiile necesare pentru a va face un proxy server care sa modifice functionalitatea Siri le gasiti aici impreuna cu explicatiile de rigoare. Daca nu va pricepeti la networking, etc, va recomand sa nu va “prindeti urechile” pe acolo.

Siri Proxy is a proxy server for Apple’s Siri “assistant.” The idea is to allow for the creation of custom handlers for different actions. This can allow developers to easily add functionality to Siri.

The main example I provide is a plugin to control my thermostat with Siri. It responds to commands such as, “What’s the status of the thermostat?”, or “Set the thermostat to 68 degrees”, or even “What’s the inside temperature?”