Senatul american cere FTC sa investigheze Apple si Google din cauza problemelor de securitate ale aplicatiilor

US Senate Logo

  Saptamana trecuta cei de la New York Times au spus lumii intregi ca aplicatiile pentru iOS si Android OS ne pot fura pozele fara ca noi sa stim insa lucrul acesta era cunoscut de multa lume de si mai mult timp. Senatul american parea sa nu fie informat asa ca s-a unul dintre membrii sai a trimis o scrisoare catre FTC(Federal Trade Comission – Comisia Federala pentru Comert) in care ii cere sa verifice problemele de securitate ale iOS si Android OS. Aceasta nu este prima oara cand o membrii corpului legislativ american intervin intr-o asemenea problema deoarece Congresul SUA a cerut companiei Apple sa explice de ce pot aplicatiile sa preia toata agenda de contacte fara sa ne anunte.

In his letter, Schumer (D-NY) asked the FTC “to investigate a disturbing and potentially unfair practice in the smartphone application market,” referring to New York Times reports saying apps on the smartphones can access the data without the owner’s knowledge. “When someone takes a private photo, on a private cell phone, it should remain just that: private,” Schumer said. “It sends shivers up the spine to think that one’s personal photos, address book, and who-knows-what-else can be obtained and even posted online – without consent.”

  La o prima vedere stirea este neinteresanta pentru Romania insa ea va forta compania Apple sa grabeasca procesul de rezolvarea a problemelor in iOS. Practic doar americanii “trag” de Apple pentru a rezolva problemele din iOS insa intreaga lume va beneficia de pe urma implementarii unor modificari in sistemul de securitate dar ramane de vazut ce anume va hotara Apple sa blocheze si ce va lasa liber.