Aplicatiile care cer acces la functia GPS iti pot fura pozele si filmele din iDevice

  Problema accesului oferit aplicatiilor in iOS-ul nostru este readusa in discutie de catre cei de la New York Times care sustin ca orice aplicatie care ne cere permisiunea pentru a prelua datele privind locatia noastra poate prelua toate pozele/filmele din libraria foto a iDevice-ului nostru. Daca ati folosit pana acum aplicatii care va cer sa folositi o poza cu ele atunci stiti ca acele aplicatii cer acces la sistemul de locatii din iOS deci tot ceea ce spun cei de la New York Times este real insa nu chiar atat de inedit. Problema este veche si ea aduce in discutie doar cazurile in care dezvoltatorii ar dori sa fure intr-adevar librarii foto ale iDevice-urilor deoarece iOS-ul le permite sa faca acest lucru fara ca noi sa stim.

As it turns out, address books are not the only things up for grabs. Photos are also vulnerable. After a user allows an application on an iPhone, iPad or iPod Touch to have access to location information, the app can copy the user’s entire photo library, without any further notification or warning, according to app developers. “Conceivably, an app with access to location data could put together a history of where the user has been based on photo location,” said David E. Chen, co-founder of Curio, a company that develops iOS apps. “The location history, as well as your photos and videos, could be uploaded to a server. Once the data is off of the iOS device, Apple has virtually no ability to monitor or limit its use.”

  Practic folosind informatiile despre locatii si pozele din libraria foto orice dezvoltator rau intentionat ar putea face o harta a locurilor prin care ati fost si a lucrurilor pe care le-ati vazut. De indata ce oferiti acces la informatii despre locatii, aplicatiile pot transfera date catre serverele dezvoltatorilor fara prea mult efort si fara ca voi sa stiti despre acest lucru. Este foarte posibil ca unele aplicatii sa faca deja acest lucru insa cine si-ar putea da seama de tot ce se intampla in iDevice fara sa instaleze un sniffer si sa urmareasca traficul?

  Din pacate Apple nu a dorit sa raspunda unor intrebari ale celor de la New York Times si este normal pentru ca Apple i-a intors spatele celebrei publicatii dupa articolele legate de situatia angajatilor din China. Acest articol al New York Times ar putea fi desigur o incercare de a pune compania intr-o lumina proasta chiar cand a anuntat evenimentul de prezentare a iPad 3 insa problema este reala. Eu cred ca orice aplicatie ar trebui sa ma intrebe daca vreau sa ii ofer acces la libraria foto/video sau nu si acelasi lucru ar trebui sa fie disponibil pentru orice parte a iOS.