Tutorial: SAM Unlock pentru iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S pentru iOS 4.3.x – 5.1 si orice baseband

  In momentul de fata Apple incepe sa blocheze posibilitatea de a mai face decodare folosind acest tutorial. Daca faceti pentru prima oara unlock folosind SAM si procesul nu functioneaza, atunci exista posibilitatea ca el sa nu functioneze indiferent de cate ori incercati. Mai multe detalii aveti aici.

  V-am spus acum cateva zeci de minute ca o noua versiune a SAM este disponibila in Cydia iar cu ajutorul ei puteti simplifica enorm de mult procesul de decodare. Practic acum nu mai trebuie sa stiti pe ce operator de telefonie este blocat iPhone-ul vostru, trebuie doar sa apasati un buton si sa asteptati ca tweak-ul sa va decodeze terminalul. Noua versiune a SAM face unlock pentru iOS 4.3.x – iOS 5.1, pentru iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S indiferent de baseband, insa fac mentiunea ca in cazul iPhone 4S nu puteti face unlock pe iOS 5.1 deoarece nu exista o solutie de jailbreak pentru el.

  Metoda de unlock prin SAM functioneaza numai cu o singura cartela si trebuie salvata, altfel nu veti mai putea face un viitor decodarea. Deocamdata doar terminalele GSM pot fi decodate, deci daca veti un terminal CDMA atunci puteti cauta o cartela Gevey Ultra care sa va ajute sa faceti decodarea. Pentru a urma procedura de mai jos trebuie sa aveti un iPhone jailbroken altfel intreg procesul nu va functiona. Daca iPhone-ul vostru este blacklisted, adica daca IMEI-ul a fost marcat ca fiind al unui iPhone furat, atunci SAM nu va face decodarea.

Pasul 1

Deschideti Cydia, mergeti in meniul Sources si adaugati repo-ul repo.bingner.com din care veti instala Sam Bingner’s SAM (Subscriber Artificial Module). Dezvoltatorii SAM spun ca acel repo ar trebui utilizat deoarece acolo se afla versiunea originala a tweak-ului si ea functioneaza sigur in cadrul acestei proceduri.

Pasul 2

Introduceti in iPhone cartela pe care doriti sa faceti decodarea si deschideti interfata SAM utilizand fie aplicatia Settings fie iconita pe care o aveti deja in Springboard.

Pasul 3

In meniul SAM mergeti in sectiunea Method si alegeti optiunea Auto-Detect. Exista sanse ca ea sa nu functioneze pentru ca procesul acesta nu functioneaza la fel pentru orice iPhone, iar in acest caz puteti sa refaceti totul alegand By Country an Carrier, Manual sau Bundle. Din pacate trebuie sa va jucati cu aceste optiuni pana cand o gasiti pe cea care functioneaza cu operatorul vostru.

Pasul 4

Reveniti in meniul principal al SAM, mergeti in sectiunea Utilities unde veti alege optiunea Attempt Activation si asteptati. Terminalul va incerca sa se activeze singur si dupa cateva secunde/minute ar trebui sa isi dea respring si sa vedeti ca recunoaste operatorul cartelei voastre.

  Daca procedura simpla de mai sus nu functioneaza atunci acesti pasi ar trebui sa va ajute sa rezolvati rapid problema voastra.

  1. Conectati-va la fisierele de sistem ale iPhone-ului folosind un utilitar preferat, sau deschideti iFile direct din dispozitiv.
  2. Navigati catre /var/root/Library si salvati fisierul LockDown din terminal. Din iFile puteti sa il arhivati si el va fi salvat automat acolo. Daca l-ati salvat deja folosind procedura veche, salvati-l din nou daca urmati acest proces. Dupa ce il salvati il veti sterge din terminal.
  3. Mergeti in /User/Library/Preferences, cautati com.bingner.sam.plist si stergeti-l.
  4. Inchideti telefonul, redeschideti-l si urmati din nou tutorialul de decodare. Acum totul ar trebui sa functioneze fara probleme.

Daca nici aceasta a doua procedura nu a functionat, atunci trebuie sa urmati procesul complet descris de mine in acest tutorial. Dupa ce ati decodat terminalul este extrem de important sa salvati decodarea si aici v-am explicat cum sa faceti acest lucru folosind redsn0w. Alternativ puteti salva fisierul LockDown conform procedurii descrise in a metoda din tutorial.