Apple incepe sa rezolve vulnerabilitatile care permiteau decodarea prin SAM, in curand solutia va fi inutila pentru unii

  Cand am vorbit prima oara despre SAM v-am spus ca solutia aceasta profita de o vulnerabilitate a serverelor Apple care activeaza iPhone-uri si ca ea nu poate fi aplicata de utilizatorii noi decat pentru o perioada scurta de timp. Ei bine se pare ca Apple a inceput sa rezolve problemele in baza carora se facea aceasta decodare, MuscleNerd afirmand asta pe contul sau de pe Twitter. De indata ce Apple rezolva vulnerabilitatea care permitea utilizatorilor sa isi decodeze terminalele, niciun iPhone nou nu va mai putea fi decodat, insa cei care si-au decodat deja terminalele si au salvat decodarea o vor putea reface fara probleme.

  Practic Apple va bloca posibilitatea utilizatorilor de a face decodari noi, insa decodarile existente vor putea fi refacute fara probleme pentru o perioada nedeterminata de timp. MuscleNerd spune ca in urmatoarele ore incercarile de a decoda un iPhone folosind SAM vor fi cel mai probabil sortite esecului, deci daca incercati sa faceti acum decodarea stiti la ce sa va asteptati. Daca ati reusit totusi sa faceti decodarea atunci trebuie sa o salvati pentru a o putea refolosi, iar aici si aici v-am explicat cum sa faceti acest lucru.

34 COMENTARII

  1. Ar trebuit sa scoata o noua versiune a ultrasnow care sa decodeze un baseband maybe cel mai nou. Cu gevey e aiurea pentru toata lumea!

  2. Nu m-ai merge ….a zburat puiul cu ata.Si eu am facut acellasi lucru.Am uitat sa salvez si acum …NIMIC.Cel mai bine facut NEVERLOCKED si ai scapat de probleme

  3. Nu mai merge. Problema e ca eroarea de la iTunes care trebuie sa apara nu e o eroare ci e un mesaj normal cu “The Sim card inserted in this iPhone does not appear to be supported”. Atat.

  4. Zaone pana nu fac update la IOS o sa-mi functioneze decodarea cu ios nu?? si daca fac update la IOS tocmai atunci o sa copiez fisierele salvate din Lockdown peste cele noi nu???

  5. Daca schimb SIM-ul cu un altul dar avand acelasi numar de telefon,merge decodarea?Zic in caz ca pica semnalul,se strica SIM-ul si trebuie schimbat la operator.

  6. salut tuturo dimineat cand mam trezit aveam fara semnal si nu aveam salvat decodarea dar am urmat iar pasi dedecodare cu sam dar acum am acticat cu cartela originala pe care era blocat terminalul am dat restore activation si am scimbat cartela si surpriza a meres deci cei de la apple vor ei sa bloceze decodarea pe moment reusesc dar sa nu uite ce este facut de mana omului se poate sparge asa ca un salud tuturor si mult noroc zaone

  7. Salut,
    Zaone,spune-mi te rog ,am reinstalat ios5.0.1,inainte sa fac reinstalarea de ios am facut backup pentru decodare cu redsn0w(mentionez ca mi-a functionat reteau”orange in cazul meu”) iar acum doresc sa stiu cum pot sa fac sa functioneze din nou reteaua cu backup-ul salvat.Multumesc!

  8. Aveam custom ipsw 5.0.1, baseband 04.11.08, am făcut deblocarea pe VF RO si am salvat lockdown. Azi am făcut update oficial la 5.1 dar nu mai pot face activarea cu sam. Pot reactiva cu lockdownul salvat sau trebuie sa fac restore la iOS-ul pe care salvasem lockdownul?

  9. este o mare aburereala ca daca salvezi lockdown-ul o sa-ti mai functioneze,oricum cred ca toata treaba asta cu SAM a fost o mare abureala de 3 zile asa ca nu va faceti mari sperante cu SAM sa mai functioneze.

  10. Zaone, nu reusesc sa fac facetime si imessage sa mearga pe un iphone 4 jailbreak si unlocked 5.0.1. Exista vre-un tutorial…am gasit ceva cu SAM dar nu stiu cat de sigur e ca merge.

  11. Salut! am si eu un iphone 4 am zis ca ii dau restore prin iTunes si mia instalat ios7 si mia dat pasul ala cu cartela invalida cum fac sa il decodez si pot??? va rog cautatima daca imi stiti raspunsul la adresa de yahoo:tatar_vasile98