Apple incepe sa rezolve vulnerabilitatile care permiteau decodarea prin SAM, in curand solutia va fi inutila pentru unii

  Cand am vorbit prima oara despre SAM v-am spus ca solutia aceasta profita de o vulnerabilitate a serverelor Apple care activeaza iPhone-uri si ca ea nu poate fi aplicata de utilizatorii noi decat pentru o perioada scurta de timp. Ei bine se pare ca Apple a inceput sa rezolve problemele in baza carora se facea aceasta decodare, MuscleNerd afirmand asta pe contul sau de pe Twitter. De indata ce Apple rezolva vulnerabilitatea care permitea utilizatorilor sa isi decodeze terminalele, niciun iPhone nou nu va mai putea fi decodat, insa cei care si-au decodat deja terminalele si au salvat decodarea o vor putea reface fara probleme.

  Practic Apple va bloca posibilitatea utilizatorilor de a face decodari noi, insa decodarile existente vor putea fi refacute fara probleme pentru o perioada nedeterminata de timp. MuscleNerd spune ca in urmatoarele ore incercarile de a decoda un iPhone folosind SAM vor fi cel mai probabil sortite esecului, deci daca incercati sa faceti acum decodarea stiti la ce sa va asteptati. Daca ati reusit totusi sa faceti decodarea atunci trebuie sa o salvati pentru a o putea refolosi, iar aici si aici v-am explicat cum sa faceti acest lucru.