Google Maps va oferi noi harti 3D si optiunea de a salva harti offline(Video)

[youtube]http://youtu.be/N6Douyfa7l8[/youtube]

  Astazi Google a tinut o conferinta in care a prezentat noutatile pe care Google Maps le va aduce pentru utilizatori si vorbim despre imbunatatirea hartilor 3D si introducerea optiunii de a salva hartile offline. Tot ceea ce a prezentat Google este extrem de interesant, insa intreaga inovatie va fi disponibila pe platforma iOS prin intermediul unei aplicatii speciale si nu prin aplicatia nativa Maps. Google foloseste o serie de avioane pentru a construi harti 3D ale intregii lumi, compania avand un software special care analizeaza imaginile oferite de aparatele sale si le reconstruieste pentru a oferi o experienta 3D de vizualizare a hartilor.

  Aceasta este doar una dintre noutatile celor de la Google, deoarece in curand vom avea si posibilitatea de a salva harti si de a le folosi offline. Deocamdata aceasta optiune va fi disponibila doar pentru terminalele Android in viitorul apropiat, dar ea ar putea ajunge si pe platforma iOS. Din pacate totul va fi oferit iDevice-urilor prin intermediul aplicatiei Google Earth si nu prin intermediul aplicatiei Maps, aceasta modificare confirmand intentiile celor de la Apple de a isi lansa propriul sistem de navigatie si cartografiere in iOS 6.

 

14 COMENTARII

  1. Pacat. Probabil nu s-au inteles la bani.
    Serviciul celor de la google este foarte avansat, hartile foarte detaliate…
    Poate or sa se impace pana la urma.

  2. Mai oamni buni, ati vazut voi aplicatia maps a celor de la apple? Dece comentati si spuneti ca e o mare greseala ca au renuntat la google maps. Vedem cum e pe urma discutam…

  3. @Alain eu ma raportez pt Romania si pot spune ca nu am vazut nicio masina de la Apple pe aici, in schimb Google cars am vazut destule.
    Concluzia mea : orice ar scoate Apple, pt cel putin urmatorul an o sa fie praf ca detalii pentru Romania fata de Google Maps.
    Parerea mea..

  4. Chiar daca sistemul de harti de la Apple ar fi genial, in Romania s-ar apropia de inutilitate darorita lipsei datelor cartografice. Asta daca bineinteles Apple nu lucreaza si cu alti cartografi care deja au trecut pe la noi.

  5. La inceput sigur nu. Peste un an/doi nu se stie. Sa nu uitam ca Apple a achizitionat o companie care producea software de cartografiere pentru armata si cu el erau ghidate rachetele.

  6. Google Earth!!! O aplicatie minunat de detaliata, pentru intregul glob, mai putin pentru Romania…Iar tehnologia 3d v-a ajuns la multi multi ani in Romania dupa ce vor fi terminate cu greu detalierile hartilor noastre:))

  7. Mi se pare oarecum normal ca apple sa nu prezinte prea mult interes pentru o tara care inca traieste in umbra comunismului precum romania si sunt tari si mai dezvoltate dpdv economic decat noi care au fost “ocolite” de apple si suportul pentru siri(check italy,spain etc)

  8. in keynoteul de astazi pt lansarea hartilor 3D de la google ziceau ca in cateva sapt va fii disponibil pt deviceurile android si ios. Daca nu se referea doar la google earth pt ios inseamna ca in ios 6 vom avea tot harti google.

  9. Daca ar fi dupa capul meu as “recompensa” zonele unde am facut cele mai mari vanzari … acolo as da tot ce e mai bun pt oamenii aia (dezvoltare software/maps/etc) in semn de “multumire”.