iOS 6 – “inceputul sfarsitului” pentru Apple?

  In saptamana imediat urmatoare lansarii primei versiuni beta a iOS 6 am asistat la un asalt de comentarii de la oameni nemultumiti de modul in care se prezinta sistemul de operare a celor de la Apple. Principalele probleme, prezentate si de mine, au legatura cu aplicatia Maps care deocamdata nu este suficient de bine pregatita pentru a functiona in tara noastra, cu indisponibilitatea unor functii pe vechile iDevice-uri si cu neimplementarea unor alte functii direct in iOS. De-a lungul saptamanii am vazut ca multi sunt pregatiti sa renunte la iOS in favoarea Android, multi prezic apocalipsa companiei Apple, altii jura ca nu mai cumpara produse ale companiei cat vor trai si “circul” a continuat pana la sfarsitul saptamanii.

  Revenind putin cu picioarele pe pamant, va spun ca iOS 6 inca nu m-a dezamgit si v-am explicat in acest articol experienta mea cu el, insa ESTE ABIA PRIMA VERSIUNE BETA a iOS 6. Deocamdata este, poate, cea mai stabila versiune beta a iOS lansata vreodata de catre compania Apple si pana in toamna vor mai fi publicate inca 6 – 7 versiuni ale sale. Pot spune ca de cand am iOS 6 nu am simtit nevoia de a reveni la iOS 5 si la tweak-urile pe care le aveam acolo si asta nu stiu daca se va schimba pana in toamna. Da, iOS 6 nu aduce posibilitatea de a instala “briz-brizuri” in Homescreen, posibilitatea de a schimba fontul iOS-ului in comic sans, posibilitatea de a instala teme care sa-ti strice experienta de utilizare sau optiunea de a trimite melodii prin Bluetooth, insa aduce multe altele si acesta este abia inceputul.

  Nu, iOS 6 nu pare a fi revolutionar din tot ce am vazut pana acum si nu, niciun posesor serios de iDevice-uri care vrea sa faca ceva cu terminalul nu va trece la Android pentru ca acolo nu gaseste ceva mai bun. Nu, Apple nu se va “duce de rapa” pentru ca nu exista vreun motiv pentru declinul companiei si nu, iOS 6 nu va ramane asa pana la final. iOS 6 abia a aparut, este doar in versiune beta, are cateva luni de schimbari in fata si Apple are ocazia de a ne uimi.