Tutorial: DFU IPSW iti permite sa introduci un iPhone, iPod Touch sau o tableta iPad in DFU Mode fara a folosi butoanele fizice

  Astazi cei de la Dev Team au lansat redsn0w 0.9.14 beta 2 care rezolva problemele privind posibilitatea de a face baseband downgrade pe iPhone 3G/3GS cu baseband 06.15.00. Lasand la o parte problema downgrade-ului, redsn0w include o noua functie pentru posesorii de iDevice-uri, aceasta permitandu-le acestora sa introduca un iDevice in DFU Mode fara a folosi butoanele fizice. Functia este utila pentru cei carora nu le functioneaza butoanele fizice si nu au alta metoda de a introduce un terminal in DFU Mode, deci daca nu aveti aceasta problema nu aveti de ce sa utilizati functia.

  Practic folosind aceasta functie faceti un ipsw special care trebuie utilizat cu iTunes pentru a face un restore partial iDevice-ului vostru pentru ca la un moment dat dispozitivul va fi introdus automat in DFU Mode. Trebuie sa fiti foarte atenti in timpul procesului de restore deoarece nu veti sti cand dispozitivul intra in DFU Mode doar daca va uitati la ecranul acestuia. iTunes face restore, ecranul devine negru si doar in baza sunetelor produse de conectarea/deconectarea terminalului la porturile USB si doar cu ajutorul redsn0w puteti afla cand dispozitivul a intrat in DFU Mode. iTunes nu va spune cand terminalul este in DFU Mode, insa redsn0w recunoaste corect aceasta stare, deci este recomandabil sa il utilizati pentru a afla cand procesul este incheiat.

In redsn0w, go to “Extras->Even More>DFU IPSW” and select an IPSW that is currently being signed for your device and that you’d normally be able to restore to without any hacks.  redsn0w will create an “ENTER_DFU_” version of the IPSW that you can restore to just like any other IPSW, except that now you’ll be dumped into DFU mode towards the end of the restore (WARNING, your screen will remain completely black…the only way to even know its on is that iTunes and redsn0w will detect it!).  The technique used by this feature is 3 years old but surprisingly still works today!

  Dev Team spune ca aceasta functie poate fi utilizata numai cu versiuni ale iOS pentru care Apple semneaza SHSH-uri, insa redsn0w 0.9.14 beta 2 face ipsw-uri speciale pentru orice versiune a iOS, dar nu le puteti utiliza pentru a face restore la orice versiune a iOS deoarece ele nu sunt semnate si iTunes va refuza sa le instaleze.

  Functia DFU IPSW poate fi utilizata cu :

  • iPhone 3G;
  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touch 4G.

Pasul 1

Descarcati de aici versiunea de iOS care poate fi instalata in mod normal si prin iTunes.

Pasul 2

Descarcati cea mai recenta versiune a redsn0w de aici.

Pasul 3

Deschideti redsn0w, alegeti meniul Extras>Even More.

Pasul 4

In acest meniu alegeti optiunea DFU IPSW si vi se va deschide o fereastra prin care puteti alege ipsw-ul descarcat la pasul 1.

Pasul 5

Dupa ce alegeti acel ipsw, redsn0w 0.9.14 beta 2 va incepe sa faca un ipsw de forma ENTER_DFU_iPhone3,1_5.1.1_9xxx_Restore. Acest ipsw il gasiti in acelasi folder in care ati descarcat ipsw-ul ales la pasul 4.

Pasul 6

Dupa ce redsn0w termina de facut acest ipsw deschideti iTunes, conectati iDevice-ul la calculatorul vostru si folosind combinatia shift + click pe butonul restore al iTunes(Windows) sau tasta option + click pe butonul restore al iTunes(Mac) alegeti ipsw-ul Enter_DFU facut la pasul 5.

Pasul 7

Dupa ce alegeti acel ipsw iTunes va incepe sa faca un restore partial iDevice-ului vostru, restore care se va termina cu introducerea dispozitivului in DFU Mode. Tot procesul ar trebui sa dureze cateva minute, interval diferit in functie de fiecare iDevice in parte. Dupa ce iTunes termina ar trebui sa deschideti redsn0w si acesta va spune daca terminalul vostru este in DFU Mode sau nu.

  Dupa ce urmati acest proces ar trebui sa puteti face jailbreak sau restore unui custom ipsw.

29 COMENTARII

  1. Hmm, am un ipod touch 4g cu iOS 4 si JB caruia nu ii merge butonul de power. Inteleg ca prin metoda asta as putea sa ii fac update la iOS 5 si apoi JB?

  2. Salut! am o problema… cum ies din dfu mode? k la mn a ramas ecranu negru la iphone 3gs, nu imi functioneaza butonu on/off
    Multumesc

  3. Salut! am o problema… cum ies din dfu mode? k la mn a ramas ecranu negru la iphone 3gs, nu imi functioneaza butonu on/off.Multumesc

  4. da dar nu imi functioneaza butonu pt pornit, dak merge bagat in dfu mode fara butoanele fizice banuiesc ca se poate scoate tot fara butoane,….. pe scurt nu pot sa il scot din dfu mod pt k nu imi merge butonu on off. dak stii cum pot sa rezolv problema.Multumesc.

  5. @Vali si Zaone: Se poate scoate orice iDevice din DFU foarte simplu, cu TinyUmbrella (un search pe Google si veti avea si link de download)

  6. Ok, metoda explicata de mine este infinit mai simpla decat utilizarea unui program pentru calculator si desigur ca nu implica boligativitatea de a conecta iDevice-ul la PC.

  7. Am folosit aceasta metoda ca sa ii fac jailbreak la telefon si-a facut jailbreak si dupa acesta tot in dfu mode a ramas. Cu Tiny nu reusesc sa il scot din dfu mode, apare ecranul alb cand dau fix recovery.

  8. Am reusit sa il pornesc intr-un final i-am dat pwned dfu din red snow si am facut restore cu custom ipsw si am pastrat baseband-ul 5.13.04, instalat ultrasnow si merge perfect. Mersi

  9. salut…La mine nu mai merge,… imi da error 1600,….. nu se mai aprinde ecranu deloc,….nush c sa ii mai fac,…dak aveti alte idei sunt dispus sa le incerc,….

  10. app cu pwned nu merge k imi da “usb comunication problem”, si eroarea cand fac restore aia cu 1600 se schimba i 1601.MULTUMESC FRUMOS.

  11. Ba am facut ca in tutorial dar nu mai iese din dfu mode nu se mai aprinde apas simultam home +power si nimic . Cand in bag in pc si apas butoanele se aude un sunet dar dupa 15-20 secunde se aude sunetul de conectare de 2 ori foarte repede !