iPhone 5 vs HTC One – comparatia camerelor

  Unul dintre controversatele lucruri ale HTC One este camera Ultrapixel si controversa se invarte in jurul camerei care are “doar” 4 megapixeli. Desi multi vor privi aceasta specificatie drept o slabiciune, o serie de fotografii facute de catre cei de la cNET demonstreaza exact contrariul. In toate imaginile din acest articol, pozele facute cu HTC One sunt in partea superioara, iar cele facute cu iPhone 5 sunt pozitionate in partea inferioara, si in majoritatea cazurilor camera terminalului HTC One pare sa se descurce mai bine, din punctul meu de vedere.

  HTC isi prezinta noul terminal ca avand o camera mult mai buna decat cele ale competitorilor, si sunt curios sa aflu ce parere aveti voi despre asta.

31 COMENTARII

  1. Htc are camera mai buna decat iPhone 5, dar nu cu mult. Chiar ma bucur 🙂 Sigur Apple o sa lanseze un i 5s sau 6 cu o camera imbunatatita.

  2. tuturor! uitativa la poze indeaproape si o sa vedeti ca la iphone 5 dataliile sunt cu mult mai putine chiar in poza cu iarba uitativa la firele de iarba, la HTC se vede clar fiecare fir pe cindla iPhone 5 se vede doar nuanta de culoare. Eu unul tot am iPhone si sunt fan Apple dar in acest caz trebuie sa fim obiectivi camera HTC e net superioara celei a iPhone 5

  3. Toti cei care au citit putin un forum foto stiu ce nu numarul de megapixeli conteaza, iata si demonstratia. HTC este mai buna, nu cu mult, dar un neavenit ar zice ca daca Iphone are 8 Mp vs 4 Mp cat are HTC, Iphone trebuie sa fie de 2 ori mai buna.

  4. Conteaza si numarul de megapixeli, e logic, dar calitatea fotografiei e influentata foarte mult de senzor, daca ai mai mult de 4 megapixeli, de exemplu. Oricum, ce e peste 3.2 megapixeli incape foarte bine in orice monitor.

  5. Depinde cum a focalizat, încercati si voi. Faceți o poza si apasati cu degetul pe un punct mai închis la culoare si apoi pe unu mai deschis la culoare , alb de exemplu. Ce așa mare filozofia lu peste, megapixeli, cazzate

  6. Ultrapixelii reprezintă, de fapt, pixeli de dimensiuni duble faţă de cele normale, capabili să absoarbă mult mai mulţi fotoni. Pe hârtie, totuşi, HTC One are numai 4 megapixeli, o mişcare îndrăzneaţă dacă e să ne luăm după trendurile pieţei.
    Camera de pe HTC One, comparabilă cu un aparat foto mirrorles
    HTC One are un senzor de 1/3 inci BSI cu pixeli de  2µm care absorb cu 330% mai multă lumină decât aparatele găsite pe alte telefoane.  Lentila este una rapidă, de 28MM f/2.0 şi camera dispune de stabilizare optică a imaginii, tehnologie care compensează pentru mişcarea pe două axe de până la 2.000 ori pe secundă.
    Senzorul este comparabil cu cel găsit pe aparatul mirrorless Fujifilm X10 iar viteza lentilei este mai mare decât cea găsită pe iPhone 5 (f/2.4), Samsung Galaxy S3 (f/2.6).
    HTC a integrat pe modelul One un procesor de imagine propriu denumit Image Chip 2. Acesta permite un autofocus continuu în mai puţin de 200 milisecunde.
     În cazul în care chiar mai este nevoie de lumină, camera este dotată şi un flash led.
    Camera minune de pe HTC One nu numai că fotografiază excelent ci şi filmează pe măsură. Astfel, smartphone-ul poate filma clipuri video la rezoluţie Full HD, în format HDR, cu 30fps. La rezoluţie 720p, viteza creşte la 60fps

  7. doar in prima poza de sus se vede mai ciudat i5-ul.. dar in rest sunt egale sau mai buna e i5! Pozele sunt rezolutie mica.. daca pun poza de la htc pe tot ecranul sigurat isi pierde toata calitatea!

  8. e mai buna cea de pe htc in prima poza,cred ca e primul htc care are o camera mai buna ca cea de pe iPhone dar nu cu mult,oricum nu e un punct forte camera la htc

  9. amandoua telefoanele fac poze foarte bune, daca stii sa focalizezi, sa folosesti lumina, sa nu misti aparatul cand faci poza, sunt sigur ca ies niste poze foarte bune

  10. Nokia a dat startul…. acum toata lumea va incerca sa se tuina dupa ei,… e foarte buna concurenta… dar sincer…. eu astept test intre htc one si lumia 920… restu nu se mai pot numii camere 😛

  11. Se ved clar in prima poza ca e greseala celui care a facut poza … Nu a focalizat bine de aceea acel contrast ….. In rest par cam la egalitate

  12. @nicu looolz … cam ai dreptate sa stii… se vede clar ca HTC scoate mai bine pozele, dar multi refuza sau neaga cu buna credinta asta probabil sa se simta mai bine ca tot iPhone 5 e the best :)))

  13. per total doar la prima poza e cam mare diferenta (i-a ars fatza fetei iphone-ul) … si mai pot zice ca la poza cu iarba daca dai zoom la htc se vad mai bine detaliile ierbii… in rest nu prea se vad diferente !!