Iata ce modele ale iPhone 5S si iPhone 5C au fost trimise de catre Apple pentru testare si certificare cu retelele de telefonie mobila din Romania

V-am spus aseara ca Apple a lansat multiple modele ale iPhone 5S si iPhone 5C, fiecare dintre ele fiind compatibil cu o gama variata de retele 4G LTE de pe glob. Din pacate aceasta diversitate de modele face grea alegerea unui terminal in cazul in care nu il achizitionati din Romania, insa pentru asta exista acest blog. Conform informatiilor obtinute de catre mine astazi, modelul A1457 al iPhone 5S si modelul A1529 al iPhone 5C au fost trimise in Romania pentru testare si certificare in vederea utilizarii retelelor 4G LTE.

Cele doua terminale trimise de catre Apple in tara noastra sunt compatibile atat cu banda 4G LTE de 1800 MHz, cat si cu cea de 2600 MHz, spre care se va face trecerea in urmatorul an. Uitandu-ma in lista Apple privind compatibilitatea 4G LTE, am observat ca terminalele iPhone 5S comercializate in Franta, Germania sau Marea Britanie vor functiona pe retelele 4G LTE din Romania, iar terminalul iPhone 5C comercializat in Australia, Singapore si alte tari din zona asiatica va fi compatibil cu retelele 4G LTE din tara noastra.

Teoretic orice versiune a acestor doua terminale va functiona in Romania daca are listate frecventele de 1800 MHz si 2600 MHz in zona de compatibilitate, insa eu v-am spus ce a trimis Apple.