Cum sa muti aplicatiile/muzica pe alt calculator

Stim cu totii ca  o mutare sau reinstalare de Windows este un chin, lasand la o parte corvoada instalarii aplicatiilor aferente, apare si iTunes-ul care intr-o miscare iti sterge toate aplicatiile si muzica din telefon daca nu esti atent.

Haideti sa facem tranzitia de la un calculator la altul/de la un Windows la altu mai usoara.

Pasul 1

Pentru Windows 7 cred ca si Vista, iTunes salveaza tot ce aveti instalat in C:\Users\user name\My Music\iTunes (pentru alte versiuni de Windows path-ul in mod sigur e altul dar in My Documents veti gasi fisierul) asa ca primul pas este sa navigati acolo. Ce ne intereseaza pe noi: din folderul iTunes Media folderele Downloads, Mobile Applications, Music si Ringtones, aici sunt salvate toate aplicatiile instalate si downloadate prin iTunes, muzica copiata in telefon cat si ringtone-urile.

Pasul 2

Este foarte posibil ca in folderul Music din iTunes Media sa nu aveti muzica salvata, este normal iTunes nu salveaza automat muzica dar nu`i nimic, deschideti iTunes si din meniul File selectati Library si Organize library. Va aparea o fereastra mica in care veti bifa Consolidate files, optiunea aceasta va copia toata muzica instalata in telefon in folderul Music din iTunes Media.

consolidate

Pasul 3

Dupa ce ati copiat toata muzica in acel folder, puteti salva pe un stick USB/CD/DVD ori pe alta partitie(in cauzl in care doar reinstalati Windows-ul) folderele Downloads, Mobile Applications, Music si Ringtones.

Pasul 4

Dupa reinstalarea Windows-ului sau mutarea pe alt calculator deschide iTunes FARA SA AVETI TELEFONUL CONECTAT LA CALCULATOR si drag & drop pentru toate aplicatiile si ringtone-urile in categoriile lor din iTunes, la fel faceti si cu muzica. Puteti copia folderele mutate inapoi in path-ul de unde le-ati luat insa nu am testat varianta asta si nu stiu daca functioneaza sau nu.

Pasul 5

Dupa ce ati pus totul la loc puteti conecta telefonul la calculator fara probleme.

Daca intampini alte probleme care nu sunt acoperite de acest tutorial te rog sa ma intrebi folosind pagina de suport aflata aici.

Tutorial facut la cererea lui TDK29, daca aveti nevoie de alte tutoriale nu ezitati sa-mi cereti folosind pagina de contact.