Prima Pagina customizare Cum sa muti aplicatiile/muzica pe alt calculator

Cum sa muti aplicatiile/muzica pe alt calculator

Stim cu totii ca  o mutare sau reinstalare de Windows este un chin, lasand la o parte corvoada instalarii aplicatiilor aferente, apare si iTunes-ul care intr-o miscare iti sterge toate aplicatiile si muzica din telefon daca nu esti atent.

Haideti sa facem tranzitia de la un calculator la altul/de la un Windows la altu mai usoara.

Pasul 1

Pentru Windows 7 cred ca si Vista, iTunes salveaza tot ce aveti instalat in C:\Users\user name\My Music\iTunes (pentru alte versiuni de Windows path-ul in mod sigur e altul dar in My Documents veti gasi fisierul) asa ca primul pas este sa navigati acolo. Ce ne intereseaza pe noi: din folderul iTunes Media folderele Downloads, Mobile Applications, Music si Ringtones, aici sunt salvate toate aplicatiile instalate si downloadate prin iTunes, muzica copiata in telefon cat si ringtone-urile.

Pasul 2

Este foarte posibil ca in folderul Music din iTunes Media sa nu aveti muzica salvata, este normal iTunes nu salveaza automat muzica dar nu`i nimic, deschideti iTunes si din meniul File selectati Library si Organize library. Va aparea o fereastra mica in care veti bifa Consolidate files, optiunea aceasta va copia toata muzica instalata in telefon in folderul Music din iTunes Media.

consolidate

Pasul 3

Dupa ce ati copiat toata muzica in acel folder, puteti salva pe un stick USB/CD/DVD ori pe alta partitie(in cauzl in care doar reinstalati Windows-ul) folderele Downloads, Mobile Applications, Music si Ringtones.

Pasul 4

Dupa reinstalarea Windows-ului sau mutarea pe alt calculator deschide iTunes FARA SA AVETI TELEFONUL CONECTAT LA CALCULATOR si drag & drop pentru toate aplicatiile si ringtone-urile in categoriile lor din iTunes, la fel faceti si cu muzica. Puteti copia folderele mutate inapoi in path-ul de unde le-ati luat insa nu am testat varianta asta si nu stiu daca functioneaza sau nu.

Pasul 5

Dupa ce ati pus totul la loc puteti conecta telefonul la calculator fara probleme.

Daca intampini alte probleme care nu sunt acoperite de acest tutorial te rog sa ma intrebi folosind pagina de suport aflata aici.

Tutorial facut la cererea lui TDK29, daca aveti nevoie de alte tutoriale nu ezitati sa-mi cereti folosind pagina de contact.

LIKE
Articolul anteriorMaps Enhancer
Urmatorul articolPrimul screenshot cu blacksn0w
 • Paula

  nu imi mai apare cerculetzul acela de pe care schimb skin-ul..am messenger 9 si nu stiu ce sa fac

 • Despre ce vorbesti?

 • bobotz

  dar playlisturile, ca eu consider ca asta e problema cea mai delicata. Readuci muzica si aplicatiile dar pierzi toate playlisturile pe care ca sa le refaci dureaza de la o ora in sus…

 • Chitzy

  Salut. Am si eu o problema cu windows reinstalat si Itunes now pe system. De curand mi-am reinstalat windows-ul si nu am parcurs inainte pasii pe care ii descrii mai sus. Acum am instalat ultima versiune de Itunes si am dat sa-mi copy ceva in Ipod Touch. Imi spune ca Device-ul a fost sincronizat cu alt calculator si nu ma lasa sa imi sincronizez cu calcul (windows fresh) decat daca sterg tot ce am pe el si abea atunci imi baga ce vreau eu. Cum fac sa nu pierd informatiile pe care deja le am pe Ipod? Pls advice. Multumesc anticipat. (Mentionez ca am Ipod Touch JB cu Spirit pe versiunea de iOS 3.1.3). O zi buna

  p.s. Am vrut sa-i fac obisnuitul Back-Up sa imi copie intai in iTunes ce aveam pe Ipod si apoi sa sincronizez iar cu noile informatii pe care vreau sa le adaug, dar nu am gasit nici o optiune de back-up.

 • Chitzy

  So…Any ideea?

 • Chitzy

  Deci ma ajuta si pe mine cineva cu problema mea? M-ar interesa daca la o noua sincronizare am sa pierd si programele de tip Cidia Instalous si etc, sau numai aplicatiile downloadate de mine din diverse locatii? Pls sa-mi raspunda cineva inainte sa fac vreo prostie…Multumesc anticipat.

  p.s. daca pierd numai aplicatiile nu ar fi asa o mare pierdere le dau iar jos, doar sa nu pierd Cidia si programele de download etc. Zaone pls help

 • catalin

  imi va salva si playlisturile ? nu va fi nevoie sa le refac nu?

 • alin

  salut.am cumparat aplicatii pe iphone si vreau sa le dau sync pe ipad.nu stiu cum sa fac.cand era versiunea anterioara de i tunes stiam,dar acum numai stiu…:(

 • Mergi la File, view si apasa pe show sidebar.