iPhone 3.1 si miturile ce vor urma

iphone_oled De cand cu iPhone 3.1 a innebunit lumea, se discuta si se tot discuta despre urmatorul iPhone, despre ce va avea sau nu va avea, cand va aparea, etc. Am impresia ca lumea inca nu si-a dat seama ca Apple e una dintre cele mai secreto-maniace companii din lume, o companie care de fiecare data a reusit sa induca in eroare pe absolut toata lumea in privinta produselor care urmau sa apara. Va aduceti aminte de socul avut vara aceasta cand ati vazut cum arata noul iPhone, multi au ramas foarte uimiti ca telefonul nu are mai nimic din ce se vehiculase pe internet, in special fizic, dupa ce au aparut atatea si atatea poze care aratau “noul model” de iPhone. Foarte multi oameni, dezamagiti de visele facute in legatura cu noul telefon au decis sa nu cumpere 3GS-ul pentru ca “nu avea nimic nou”, say what? Nu avea nimic din tot ce ati visat voi.

Putini dintre voi au citit un articol scris de New York Times in legatura cu Apple si Steve Jobs unde jurnalistul povestea despre tehnicile departamentului PR al companiei in ceea ce priveste marketing-ul. Oamenii care se ocupa de PR-ul companiei lanseaza in mod frecvent zvonuri neadevarate despre anumite produse ce stau sa apara pentru a vedea care din angajatii companiei “sufla” informatii catre presa, asa ca nu va mai faceti iluzii in legatura cu orice va aparea pe internet despre noul iPhone pentru ca in mod sigur va veti gasi in situatia de vara trecuta.

Sfatul meu este sa va asteptati la cat mai putin de la Apple si sa fiti uimiti in cazul in care noul iPhone va avea mai mult decat ati crezut ca o sa aiba, rareori am vazut ca Apple sa asculte macar in proportie de 30% de ce isi doresc oamenii care ii cumpara produsele. Dovada? Mii de developeri si milioane de posesori de 3G care nu au facut pasul catre 3GS.

2 COMENTARII

  1. Depinde de mai multe lucruri : pentru ce folosesti telefonul in primul rand, ai mai avut vreodata iPhone ca sa faci diferenta dintre resistive si capacitive touchscreen, elemente de ordin estetic cum ar fi tastatura fizica, grosimea lui N900, pe partea de soft, bataia de cap cu jailbreak-ul dar si accesul la sutele de mii de aplicatii care fac din iPhone un adevarat gadget, lipsa aplicatiilor pe Maemo, etc. Trebuie mai intai sa treci prin lista de mai sus, apoi sa compari avantajele si dezavantajele si in functie de asta poti sa-ti faci o parere.
    Daca ar fi dupa mine eu nu as renunta la 3GS, dar as vrea sa incerc N900 si HTC HD2.