Google Goggles – visual search pe telefon

17

goggles_landmark Google nu sta degeaba nici o secunda, totdeauna lucreaza la ceva nou, la ceva inovativ, la ceva care sa-i mentina in top. Astfel ca Google a lansat Goggles, o aplicatie de search vizual pentru telefoanele cu sistem de operare Android care permite cautarea pe internet pornind de la fotografii facute cu telefonul mobil. Practic bazat pe o fotografie, aplicatie cauta prin intermediul motorului de cautare Google si afiseaza toate informatiile pe care le gaseste in legatura cu acea poza. Spre exemplu daca faceti o poza cu o masina, aplicatia va recunoaste modelul masinii si va va afisa informatii in legatura cu acesta, producatorul, specificatiile tehnice, alte modele asemanatoare si orice alte informatii relevante gasite pe internet.

Momentan aplicatia recunoaste : puncte topografice, carti, informatii de contact, obicte de arta, locatii, tipuri de vin si logo-uri. Totusi Google nu se opreste aici si promite ca in curand va adauga suport si pentru alte obiecte cum ar fi  plantele de exemplu.

Aplicatia este extrem de interesanta si foarte utila din punctul meu de vedere, pacat ca inca nu este disponibila si pentru iPhone sau Symbian, dar nu cred ca ne va lasa Google balta si va scoate versiuni compatibile in curand. Pana una alta eu astept cu nerabdare sa testez aplicatia, sper sa nu fie o dezamagire.

Si 2 video-uri cu aplicatia in actiune :